Pravi recept za krompirjevo solato Brown še išče. Očitno podpornikov to prav nič ne moti. Foto: Kickstarter
Pravi recept za krompirjevo solato Brown še išče. Očitno podpornikov to prav nič ne moti. Foto: Kickstarter
Nobena ameriška slavnostna miza ni popolna brez dobre krompirjeve solate. Foto: Reuters

bi znala preseči vse.

Kot so zapisali pri Huffington Postu: "Včasih zakrivi svetovni splet nekaj tako strastnega, tako resnično spektakularnega, da vas spomni, zakaj ljubite in spoštujete sočloveka. To ni eden od teh trenutkov, razen če res obožujete krompirjevo solato."

31-letni Brown, soustanovitelj digitalne kreativne agencije iz Columbusa v Ohiu, je na Kickstarterju v šali (?) zaprosil za 10 dolarjev sredstev, da bi uresničil svoj življenjski sen: "V bistvu delam samo krompirjevo solato. Nisem se še odločil, kakšna bo," se glasi velikopotezen opis projekta.

Ko je bil cilj dosežen, si je Brown postavil nove cilje - za zbranih 35 dolarjev bo pripravil štirikrat več solate, za 75 zabavo s pico, za 100 bo preizkusil dva različna recepta za krompirjevo solato, za 250 bo uporabil boljšo majonezo, za 300 bo poklical vrhunskega kuharja za boljši recept in za 350 bo "naredil še precej več krompirjeve solate, mogoče pa še tretji recept".

Še 25 dni do izteka roka
Ni kaj, mikavno. 25 dni pred iztekom roka na Kickstarterju je nadobudni kuhar zbral že 37.000 dolarjev, številka pa vztrajno raste. Zdaj Brown pravi, da namerava za vse podpornike, ki so pripravljeni prileteti v njegov domači kraj, prirediti veliko zabavo s krompirjevo solato. V ta namen naj bi najel tudi posebno dvorano "za ves internet".
Štirje ljudje, ki so donirali po 20 dolarjev, bodo prejeli kozarec majoneze in personaliziran haiku o krompirjevi solati, njihova imena pa bodo vgravirali v krompir, uporabljen za pripravo solate.

"Mislim, da se ljudje na to zadevo tako navdušeno odzivajo, ker imajo priložnost, da se združijo okoli nečesa, kar je hkrati absurdno in povsem običajno. Očitno krompirjeva solata združuje ljudi različnih korenin in mislim, da je to res čudovito," je zapisal Brown, ki ne skriva, da je popoln kuharski analfabet. "V teh dneh trdo delam v kuhinji in se učim, kako skuhati krompir."