Naloga kraljice kuhanega vina, ki je sicer med Nemci zelo priljubljeno, bo njegova promocija v prazničnih dneh. Foto: EPA
Naloga kraljice kuhanega vina, ki je sicer med Nemci zelo priljubljeno, bo njegova promocija v prazničnih dneh. Foto: EPA

To je postala 20-letna Sarah Schmitt, ki je ob imenovanju povedala, da ima sama najraje vroče kuhano vino, narejeno iz rizlinga, cimeta, pomaranč in z dodatkom sladkorja.

Oblečena v dirndl in s tiaro na glavi bo v času adventa in božiča promovirala kuhano vino.

Razlika v kakovosti je pomembna
Vinogradnikova hči pravi, da sama jasno razlikuje med kuhanim vinom nizke kakovosti, ki se dobi v supermarketih, in bolj kakovostnimi različicami. "Mnogi ljudje menijo, da je kuhano vino vselej sladko in lepljivo in da bodo imeli naslednji dan 'mačka'," je povedala novopečena kraljica, sicer študentka živilske tehnologije z zahoda Nemčije.

A v primeru visokokakovostnega kuhanega vina, ki ga izdelujejo vinogradniki, po njenih besedah ni tako. "Od tega ne dobiš 'mačka', če ne pretiravaš," je še povedala.

Sama sicer spije le kozarec kuhanega vina naenkrat, pravi. "Nato preidem na (brezalkoholno) otroško različico," je dodala.