Zloglasna kroglica s številko tri se je pojavila dvakrat. Foto: Youtube
Zloglasna kroglica s številko tri se je pojavila dvakrat. Foto: Youtube

Goljufijo so razkrili v zadnjem krogu žrebanja, ko se je na mestu, kamor iz bobna skoči kroglica, pojavila številka tri, ki pa je že bila izžrebana. Kroglica je skočila nazaj v boben in prikazala se je številka 90. Iz posnetkov je razvidno, da je bila številka tri izžrebana najprej kot 21., nato pa še kot 27. po vrsti. Nihče izmed gledalcev ali igralcev binga se na petkovo žrebanje ni uradno pritožil, a svetovni splet in medije iz nekdanje Jugoslavije so preplavili posnetki in novice o velikem škandalu.

"Najprej naj poudarim, da žrebanje vsak teden poteka v živo in komisija ga budno spremlja. Torej, 21. po vrsti izžrebana številka je bila številka tri, kar se je videlo tudi na zaslonu. Vendar pa se zaradi tehnične napake bobna kroglica s številko tri ni odkotalila med že izžrebane kroglice, ampak je padla nazaj v boben, vendar ostala registrirana kot že izžrebana. Kroglica s številko tri se je torej vrnila nazaj in se spet pojavila v zgornjem delu bobna takrat, ko je bila 27. po vrsti izžrebana kroglica s številko 49," se je na očitke o veliki prevari odzvala predstavnica Loterije BiH-a Melisa Buljubašić.

A jezni gledalci še vedno trdijo, da ni šlo za tehnično napako in vrnjeno kroglico, ampak so prepričani, da sta bili v bobnu dve kroglici s številko tri, in namigujejo, da ne gre za osamljen primer, ter še vedno poskušajo ugotoviti, katera kroglica bi morala biti v bobnu namesto ene "dvojne" trojke.