Vzpon
Vzpon "lumberseksualcev" pripisujejo vse bolj priljubljenemu varovanju okolja. Foto: EPA

Poznavalci modnih smernic za slavne primere izpostavljajo igralca Ryana Goslinga in Gerarda Butlerja ter nogometaša Erica Cantonaja. Njihov zaščitni znak so nekajdnevna brada, mišičasto telo, škornji ali robustni čevlji, parka, nahrbtnik in obvezna karirasta srajca, najpogosteje flanelasta.

Pravi "mestni drvar" je po poročanju tujih tiskovnih agencij zaposlen v sektorju informacijskih tehnologij, zasluži visoko plačo in si prizadeva vzbuditi pozornost s svojim robatim videzom. Čeprav je videti, kot da je pravkar prišel iz gozda in nosi sprane, široke kavbojke, se precej trudi za svoj vtis malomarnosti ter za oblačila in kozmetiko zapravi precej denarja in časa.

Ima izbran okus za kulturne prireditve, ceni pa vse naravno in biološko pridelano, tudi domačo kuhinjo. Zanj je značilno tudi, da raje tabori, kot nakupuje oblačila. Poznavalci modnih smernic trdijo, da so "mestni drvarji", dobra mešanica možatega moškega in metroseksualca, že preplavili ulice svetovnih modnih metropol od New Yorka, Londona do Pariza.