Na Emi bodo pesmi pele Eva Boto in dvojčici Eva in Nika Prusnik. Foto: Žiga Culiberg
Na Emi bodo pesmi pele Eva Boto in dvojčici Eva in Nika Prusnik. Foto: Žiga Culiberg
Maja Keuc
26. februarja bo znano, kdo bo nasledil Majo Keuc. Foto: EPA

Razvedrilni program Televizije Slovenija je objavil vabilo za sodelovanje avtorjev na izboru slovenske predstavnic/e na 57. tekmovanju za pesem Evrovizije 2012. V njih je zapisal deset pogojev, ki jih morejo prijavljenci upoštevati. Med drugim je v pravilih zapisano, da pesem "ne sme biti predhodno javno predvajana ali objavljena v kakršni koli obliki" in da mora trajati največ tri minute.

Kdor meni, da pozna recept za uspeh na Emi in posledično na Evroviziji, mora poslati demoposnetek pesmi - lahko za Evo Boto ali dvojčici Prusnik - izključno na zgoščenki. Poleg tega pa mora priložiti še tri izvode notnega zapisa skladbe, tri izvode besedila skladbe in podpisano izjavo, ki jo najdete poleg vabila (na tej povezavi).

Skladbe - torej vse tiste, ki bodo prispele na RTV Slovenija do 26. januarja - bo ocenila strokovna komisija. Kot je zapisano v vabilu, lahko strokovna komisija izmed prijavljenih skladb izbere do štiri najustreznejše skladbe. Hkrati pa ima izključno pravico glede števila izbranih skladb (kar pomeni, da lahko ne izbere nobene skladbe).

Hkrati pa bodo na Razvedrilnem uredništvu na Emo povabili do šest uveljavljenih avtorjev po lastni izbiri, je še zapisano v vabilu. Na koncu bodo izmed najboljših izbrali do šest skladb, ki jih bodo zapele zmagovalke oddaje Misija Evrovizija na Emi, 26. februarja.