Maj Mjat Noe je uradno ostala brez licence, toda krona je še vedno v njeni lasti. Foto: Reuters
Maj Mjat Noe je uradno ostala brez licence, toda krona je še vedno v njeni lasti. Foto: Reuters

Fotografijo Maj Mjat Noe boste zaman iskali na spletni strani misic Azije in Tihega oceana, saj so jo odstranili, poleg njenega imena pa so napisali: odstavljena kraljica. "Misli, da je zmagovalka, dokler ima krono," je dejal predstavnik za stike z javnostjo izbora, ki ima sedež v Južni Koreji, David Kim in dodal: "Toda ni več."

Organizatorji so po poročanju tiskovne agencije AP sporočili, da je Noejeva lagala in se izkazala kot človek, ki mu ni mogoče zaupati. Svoje trditve so podkrepili z zelo malo argumenti. Kot je dejal neuradni menedžer lepotice Hla Nu Tun, se njegova varovanka ni strinjala z organizatorji, kdo bo nadzoroval njeno kariero. Nadzor so želeli njena mama in tudi organizatorji.

Predstavnic Mjanmara na svetovnih lepotnih izborih ni bilo več kot pol stoletja - vse do leta 2012. Za to je bila kriva vojaška oblast v državi in izolacija. Ko je Noe dobila svojo krono maja, se je s tem začelo novo obdobje mladih in nadarjenih lepotic. Po zmagi so organizatorji želeli spremeniti videz 172-centimetrske zmagovalke. Eden izmed ciljev tekmovanja je, da zmagovalke spremenijo v tamkajšnje superzvezde: igralke, popikone in manekenke svetovnega ugleda.

Toda kmalu so se začeli popravki. Najprej so ugotovili, da ima premajhne prsi, in ji predlagali operacijo, na kar je lepotica pristala. "Menili smo, da mora biti še lepša ... Zato smo jo poslali na plastično operacijo," je dodal Kim in poudaril, da so račun, ki je znašal okoli 7.600 evrov, plačali organizatorji. Hkrati pa so poudarili, da je njihova odgovornost, če tekmovalka ni popolna.

Težave so se začele po operaciji, ko je lepotica pripeljala v Seul svojo mamo na desetdnevni obisk, ki se je zavlekel na tri mesece. Nobena stran pa ni hotela najti skupnega jezika, zato je Noejeva pobegnila od vsega.