Mož, ki je volil za Donalda Trumpa, je ostal brez žene. Foto: Reuters
Mož, ki je volil za Donalda Trumpa, je ostal brez žene. Foto: Reuters

Gayle McCormick iz Kalifornije je po tem, ko je izvedela, da je mož glasoval za Trumpa, nemudoma zapustila skupen dom, in to po 22 letih zakona.

Upokojena paznica v zaporu je bila precej šokirana, ko je njen mož pred lanskimi novembrskimi predsedniškimi volitvami med kosilom prijateljem mimogrede omenil, da bo glasoval za Trumpa. "Povsem me je šokiralo, da bi lahko glasoval za Trumpa," je dejala McCormickova, ki je priznala, da se je počutila izdano.

73-letna Gayle, ki sebe označuje za demokratko, ki se nagiba k socialistom, je dejala, da je to med njima odprlo stvari, ki jih do takrat ni poznala. "Dojela sem, kako daleč sem šla v življenju, in privolila sem v stvari, v katere, ko sem bila mlajša, ne bi nikdar." McCormickova se je zato odločila, da se loči od moža, njeno zgodbo povzemajo tuji mediji.

V sporu z družino zaradi volitev
Tri mesece po predsedniških volitvah v ZDA, na katerih je Donald Trump premagal demokratko Hillary Clinton, so delitve in zamere med privrženci republikanske in demokratske stranke še vedno velike, ideološka prepričanja pa so se marsikje še zaostrila.

Po raziskavi inštituta Ipsos, opravljeni v prvih treh tednih januarja, je število tistih, ki so zaradi ameriških volitev tako ali drugače v sporu z družinskimi člani ali prijatelji, v primerjavi z oktobrom lani poraslo za šest odstotnih točk, na 39 odstotkov, je izsledke povzel britanski časopis The Independent.