Schulz je na Japonskem izjemno priljubljen. Foto: Reuters
Schulz je na Japonskem izjemno priljubljen. Foto: Reuters

Na razstavi so objekti, ki vključujejo junake v izvirni velikosti. Charlie Brown, Lucy, Linus in Snoopy so z leti osvojili srca oboževalcev, med katerimi je tudi ogromno Japoncev.

"Japonska kultura neizmerno ceni stripe, in tudi to je pripomoglo k temu, da smo se odločili za razstavo ravno tam," je za Reuters povedal Paige Braddock, kreativni direktor pri podjetju Charles M. Schulz Creative Associates.

"Kot ustvarjalec stripov in animiranih filmov ter njihov oboževalec izjemno cenim potovanja na Japonsko. Tukaj lahko vidim pester nabor risanih junakov, poleg vsega pa se mi zdi, da Japonci neizmerno cenijo Schulzevo delo," je dodal.

Strip, ki je bil objavljen v več kot 2600 časopisih po vsem svetu, je luč sveta ugledal leta 1950 in je redno izhajal do 13. februarja 2000 - dneva po Schulzevi smrti.

"Naš glavni izziv je, da Snoopyja predstavimo tistim, ki ga še ne poznajo. Toda ko enkrat odkrijejo Snoopyja, odkrijejo mnogo več. Strip ni samo o humorju, temveč tudi o razmerjih ter vzponih in padcih, s katerimi se vsi soočamo. Resnično zajema celoten rang čustev."