Brki na čeladi, brki na obrazu ... To je naš Filip Flisar. Foto: Reuters
Brki na čeladi, brki na obrazu ... To je naš Filip Flisar. Foto: Reuters
Filip je na Facebooku napisal: "Če vas ne moti, bi jaz zdaj malo zaspal, ker bolečino se da čutit, haha. Drugače pa brez skrbi, hrustanec v rebrih fajn škrta, ampak "hin" ne bom ... Hvala vsem, ki ste navijali! Sem slišal, da ste opasni!!!" Foto: Facebookov profil Filip Flisar
Filip pred odhodom v Soči. Foto: Facebookov profil Filip Flisar

Filip je bil namreč na četrtkovem finalu moškega smučarskega krosa ob prihodu v ciljno ravnino deležen največ pogledov, in to prav na račun svojega zaščitnega znaka - brkov. Ti niso krasili le njegovega obraza, temveč so polepšali tudi njegovo čelado.

26-letni olimpijec je požel veliko zanimanja v Sočiju in po svetu, o njem se je govorilo in pisalo tudi po koncu finala. Yahoo je tako napisal, da Filip ni osvojil medalje, a da je po mnenju številnih zmagovalec s svojimi neverjetnimi brki. O Filipu in njegovih epskih brkih so pisali tudi na spletnem portalu ameriške televizijske hiše NBC. Zapisali so, da so navijači poleg Filipovih smučarskih veščin občudovali tudi njegove brke, ki so verjetno najlepši v Sočiju.

Filipovi brki so padli v oči tudi tviterašem, ki so z različnih koncev sveta pošiljali tvite navdušenja, na spletnem družbenem omrežju so tako zapisali: "Tako hipsterski je, da boli ... Filip Flisar, najboljši brki v Sočiju; Najboljši olimpijski brki kadar koli; Filip Flisar osvojil naziv najboljši brkač na ZOI. Boljše kot zlata medalja! ... O moj bog, pomagaj, pravkar sem poguglala Filipa Flisarja in sem se zaljubila."

Začelo se je kot šala
Smučar je v intervjuju za MMC leta 2012 razkril, kje je dobil idejo za brke: "To je bila spet taktično zrela odločitev (smeh). Lani smo si brke za šalo pustili rasti. Potem je nastala prava revolucija brkov in so mi nekako prirasli k duši, tako da si jih nočem odstraniti. Ljudem 'se dopade', saj je to nekaj novega. S seboj imam vosek, glavnik in imam vedno svoj stil. Gre za prave priprave, kar se tiče striženja, miljenja, sušenja. Veliko dela imam s tem, ampak nimam nobenega frizerja. Sam sem največji strokovnjak!

Zahvala po Filipovo: "Hin ne bom"
Mariborčan, ki je v Sočiju izboljšal uvrstitev iz Vancouvra in osvojil 6. mesto, je sicer včeraj na Facebooku napisal, da se počuti dobro kljub poškodbi, v svojem slogu pa se je zahvalil tudi svojim navijačem: "Če vas ne moti, bi jaz zdaj malo zaspal, ker bolečino se da čutit, haha. Drugače pa brez skrbi, hrustanec v rebrih fajn škrta, ampak 'hin' ne bom ... Hvala vsem, ki ste navijali! Sem slišal, da ste opasni!!!"