V Portorožu se drugo nedeljo obeta bitka z vzglavniki. Foto: EPA
V Portorožu se drugo nedeljo obeta bitka z vzglavniki. Foto: EPA

Veseli december v Portorožu bi se moral začeti včeraj s prireditvijo Perje bo frlelo - boj s povštri, zaradi slabih vremenskih razmer pa so morali bitko, ki jo že vrsto let uprizarjajo v nekaterih evropskih mestih, prestaviti na naslednjo nedeljo.

Gre za dogodek, ki je po besedah organizatorjev, "primeren trenutnemu dogajanju v Sloveniji", zato so nanj povabili tudi vse lokalne in državne politike ter protestnike. Udeleženci se bodo začeli zbirati na "Fonja placu" že pred 17. uro, kjer se bodo lahko prijavili in kupili svoj "povšter", ob 18. uri pa se bodo premaknili na ploščad v središču Portoroža. Po razlagi pravil se bo začel pravi "boj s povštri", kjer si bosta nasproti stali ekipi Istre in Slovenije, so zapisali v Športnem, kulturnem in izobraževalnem društvo Jaz sem najboljši.

Od pasjega karnevala do teka Božičkov
To nedeljo pa bo na istem mestu pasji karneval, ko se bodo našemili tako kužki kot lastniki. S prireditvijo želijo opozoriti na potepuške in zavržene pse, ob tej priložnosti pa bodo zbirali tudi hrano za pasje zavetišče. Svoje spretnosti bodo navzočim pokazali tudi izurjeni psi reševalci.

Na "Fonja placu" v središču Portoroža bo pestro vse do konca meseca. Že prihodnji konec tedna se obeta festival potic in tekmovanje za mis in mistra Božička ter prižig 100 svetlečih lampijonov na morju. Med 22. in 23. decembrom se bodo zvrstili še tek v Božičkovi obleki z brado, tekmovanje v Božičkovih spretnostih, spuščanje 1.000 svetlečih lampijonov v zrak ter Božičkova povorka s pihalnim orkestrom, škrati in velikim presenečenjem. 26. decembra pa bo na vrsti božično-novoletni pohod z baklami.