Marguerite Joseph je prav posebna stara gospa. Foto: Facebook
Marguerite Joseph je prav posebna stara gospa. Foto: Facebook

Stara gospa, ki se je rodila v Kanadi, zdaj pa živi čez mejo v Michiganu, mora tako na priljubljenem družbenem omrežju lagati o letnici rojstva, saj ji program kar naprej predlaga, naj vpiše letnico 1928, ona pa se je v resnici rodila 19. aprila leta 1908. Tako že dve leti, kolikor je prisotna na Facebooku, ohranja isto starost - 85 let.

Ustvarjalci Facebooka očitno niso predvidevali, da bi lahko imeli svoj profil utegnili imeti tudi ljudje, starejši od 99 let. "V resnici sem se rodila leta 1908, a Facebook mi ne dovoli, da vpišem svojo pravo letnico, zato moram lagati," je vsem svojim prijateljem na družbenem omrežju pojasnila babica, ki gre glede tehnoloških novosti rada v korak s časom.

"Naj sama pojasnjuje, kako je"
Na njenem profilu lahko še izvemo, da ima pet otrok, 12 vnukov in "nekaj" pravnukov. Svet Facebooka ji je sicer odkrila ena izmed njenih vnukinj, Gail Marlow, ki je dejala, da je prek Facebooka kar naprej morala odgovarjati na vprašanja sorodnikov, kako je kaj z njeno babico. "Zato sem se odločila, da ji ustvarim profil, s katerim bo sama ostala v stiku z bližnjimi in daljnimi sorodniki," je dejala.

Moderna babica sicer že slabo vidi in sliši, na svetovnem spletu pa se kljub temu še dobro znajde. Gail Marlow je menda stopila v stik tudi z ekipo Facebooka in jih opozorila na tehnično napako, ti pa so sporočili, da so tudi sami nedavno ugotovili, da se ne da vpisati letnice rojstva, starejše od leta 1910, in da skušajo rešiti to težavo.