Britanski mediji so s Katino nosečnostjo zadeli pravo tombolo. Foto: EPA
Britanski mediji so s Katino nosečnostjo zadeli pravo tombolo. Foto: EPA
Vojvoda William je skrben soprog, ki svoj ves prosti čas nameni bedenju ob oslabeli soprogi. Foto: EPA

Kot čivkajo že vrabci na strehah, je v ponedeljek iz Londona prišla novica, da je žena princa Williama noseča, v britanskih medijih je v istem trenutku zavladalo obsedeno stanje. Tako bo najbrž še naslednjih sedem mesecev, dokler mala kronana glava ne prijoka na svet, saj je Kate noseča šele osem tednov.

Zakaj je tako zgodaj razkrila svetu, da je noseča? Ker je pač morala, saj trpi za hudo obliko jutranje slabosti hyperemesis gravidarum, ki jo je popolnoma izčrpala in pristala je v bolnišnici. Ker bi bila javnost sumničava, sta se s soprogom odločila, da bosta povedala, za kaj gre.

Prirejeno različico potegavščine, ki je bila pravzaprav zelo enostavna, lahko poslušate tukaj. Nam se voditelja v vlogi kraljice in princa nista zdela ravno prepričljiva, pa vam?

Pred Bolnišnico kralja Edvarda VII. zdaj ves čas taborijo paparaci, ki budno spremljajo vsak Williamov korak (ta vestno obiskuje svojo oslabelo ženo), na avstralski radijski postaji 2Day FM pa so šli celo tako daleč, da so v bolnišnico poklicali in se izdajali za kraljico in princa Charlesa, ki sta povprašala po Catherininem počutju, njena osebna negovalka na drugi strani pa jima je vse prijazno razložila.

Vodstvo bolnišnice pravi, da pri njih zaupnost jemljejo zelo resno, zato bodo incident, ki ga globoko obžalujejo, podrobno raziskali. Predstavniki Williama in Catherine pa pravijo, da zadeve ne bodo niti komentirali.

In kaj je voditeljema Mel Greig in Michaelu Christianu povedala sestra? Razkrila je, da Kate trenutno spi in da se ponoči ni dogajalo nič posebnega. "Dobila je nekaj tekočine in se počuti stabilno." Dodala je še, da v tuji postelji pač ni tako prijetno spati.

Tako avstralska kot britanska javnost sta po poročanju Daily Maila zgroženi - tako nad potegavščino kot nad naivnostjo bolnišničnega osebja.