Film Noe je začel svoj pohod po kinematografih. Foto: Kolosej
Film Noe je začel svoj pohod po kinematografih. Foto: Kolosej

Ironija in pol, kar so prek Twitterja komentirali tudi obiskovalci kinematografa. "Ironija. Na dan, ko je Noe izšel, je Exeter Vue poplavilo," je zapisal eden izmed tviterašev, ki je želel videti zgodbo o vesoljnem potopu.

Številni so bili tisti, ki so prejšnji petek hiteli v kinodvorano, da bi videli apokaliptičen film, v katerem božjim navodilom, da zgradi barko, s katero bo pred uničenjem vesoljnega potopa rešil svoje sinove, ženo in žene svojih sinov, prav tako pa po en par vsake živalske vrste, v filmu sledi Russell Crowe, njegova žena pa je Jennifer Connelly.

Prostore v kinodvorani je poplavilo čez noč, "katastrofo" pa so zjutraj odkrili zaposleni, zato so morali odpovedati nekaj predvajanj. Za manjšo poplavo je bil kriv ledomat, je še sporočila predstavnica kinematografa.

Medtem ko je v filmu vode ogromno, pa so na snemanju skoparili z vodo. Ena izmed zvezdnic filma Emma Watson, ki upodablja Noetovo posvojeno hčerko Ilo, je tako povedala, da je režiser Darenn Aronofsky na prizorišču prepovedal ustekleničeno vodo: "Ker ima film okoljevarstveno sporočilo, Darren ni hotel, da bi kdo na snemanju pil iz plastičnih steklenic. Vse, kar smo uporabljali, je moralo biti reciklirano. Da ob petih zjutraj, ko si izmučen in blodnjav, pri roki nimaš vode, ni bilo idealno. Nekega dne sem bila tako utrujena, da sem pobrala lonček iz svoje prikolice in si zajela malo stoječe vode, ki je bila tam že ves čas - torej tri mesece. Tako zelo slabo mi je bilo."