Mladi nogometaš vse priznava in se ničesar ne sramuje. Še vedno sanja, da bo nekoč igral za zagrebški Dinamo. Foto: EPA
Mladi nogometaš vse priznava in se ničesar ne sramuje. Še vedno sanja, da bo nekoč igral za zagrebški Dinamo. Foto: EPA
Vinjeta
Vinjete so mlademu Hrvatu povzročile kar precej skrbi. Foto: BoBo

24-letni Martin Maloča, sicer nogometaš hrvaškega drugoligaškega moštva Radnik, iz Sesvetov pri Zagrebu je šel z avtobusom na preizkus v nogometni klub v Nemčijo. Vedel je, da bo moral na poti v Nemčijo prečkati Slovenijo in Avstrijo, na televiziji pa je slišal, da so v teh državah zelo strogi glede vinjet. Zato je takoj po prihodu v Slovenijo na bencinski črpalki kupil vinjeto za obe državi, torej za Slovenijo in Avstrijo, da mu ne bilo treba dvakrat z avtobusa, piše hrvaški časnik Jutarnji list.

Bil je miren in prepričan, da ga nihče več ne more "zafrkniti", ker ne bi opravil vsega, kot je treba. Edino, kar ga je malce zmedlo, je bilo dejstvo, da nihče izmed potnikov na avtobusu razen njega ni kupil vinjete, še poroča časopis.

Maloča je potrdil, da je vse res, a se tega ne sramuje. To sicer ni njegova prva takšna prigoda - pred leti so mu izklopili telefon, po tem pa je več mesecev varčeval, da bi plačal dolgove telekomunikacijskemu operaterju. Ko je šel poravnat račun, so v podjetju ugotovili, da ni bilo nobenih dolgov. Telefon ni delal zato, ker Maloča ni vklopil naprave v električno omrežje.

Nogometaš je pri soigralcih izzval salve smeha, ko je domneval, da jim je vsem ime "servus" (izraz za "pozdravljen"). S to besedo so ga namreč ozdravili, ko so ga spoznali. Vsakemu je vljudno odgovoril: "Maloča". Med preizkusom na treningu je potem vse soigralce nagovarjal s "podaj Servus, podaj".