Joe Kohlhofer se med širjenjem prazničnega vzdušja ni pustil motiti. Foto: Facebook/Antenne Kärnten
Joe Kohlhofer se med širjenjem prazničnega vzdušja ni pustil motiti. Foto: Facebook/Antenne Kärnten

Joe Kohlhofer, voditelj radijske postaje Antenne Kärnten iz Celovca, je pred dnevi svojo jutranjo oddajo začel z ugotovitvijo, da ima občutek, da ljudje prazničnega vzdušja ne občutijo v zadostni meri, zato se je odločil, da bo vzel stvar v svoje roke.

Zavrtel je znano božično uspešnico skupine Wham!, ki nosi naslov Last Christmas. Vse lepo in prav, toda ko je izzvenela, se je zaslišala še enkrat. In še enkrat, in še enkrat ...

Poslušalce je vrglo iz tira
Kohlhoferjeva sovoditeljica Patricia Jordan je bila nemočna, prepričati se ni pustil niti nobenemu drugemu kolegu, zaklenjen v studio je še naprej vrtel eno in isto pesem.

Na radijsko postajo se je usulo več kot 100 klicev jeznih poslušalcev, ki jim je šla pesem že pošteno skozi ušesa, več kot 500 pritožb so dobili tudi prek Facebooka. "Sporočilo je bilo jasno: naj ustavimo norega didžeja," je za časnik Kurier povedal eden izmed njegovih kolegov.

A didžej je vztrajal naprej. Nazadnje so sodelavci poklicali njegovo štiriletno hčerko, naj ona poskuša prepričati svojega očka, da je dovolj, in njen proseč glasek je Kohlhoferja le omehčal.

"Last Christmas sem nameraval vrteti ves dan, vendar imam svojo hčerko tako zelo rad, da sem ustregel njeni prošnji," je dejal. Vendar pa je pesem kljub temu za konec znova zavrtel, potem ko je ugotovil, da mu jo je v slabih dveh urah uspelo predvajati "le" 23-krat.

Za kazen bo delal za praznike
Na radijski postaji so zatrdili, da njegova poteza ni bila zrežirana in vnaprej načrtovana - v šali so objavili tudi fotografijo, kako so ga v božični opravi privezali na stol in mu zalepili usta, vodilni pa so se domislili še ene kazni, primerne za takega prazničnega navdušenca - delati bo moral tako za božič kot silvestrovo.

Poslušalce pa že skrbi, da si ne bo takrat še posebej zaželel z njimi znova deliti prazničnega vzdušja ...