Kylie Jenner (levo) in eden od številnih neuspešnih poskusov poustvarjenja njenih ustnic (desno). Foto: Twitter
Kylie Jenner (levo) in eden od številnih neuspešnih poskusov poustvarjenja njenih ustnic (desno). Foto: Twitter
Kylie Jenner v novi podobi ... Foto: Instagram
... in Kylie s sestro Kendall (levo), ko je bila njena podoba še od matere narave dana. Foto: EPA

Če si je njena sestra Kendall Jenner zgradila uspešno manekenko kariero, pa je 17-letna Kylie Jenner, polsestra Kim, Khloe in Kourtney Kardashian ter hčerka nekdanjega olimpijca, zdaj transseksualca Brucea Jennerja in matriarhalne Kris Jenner, najbolj znana po svojem (spreminjajočem se) videzu.

Dekle, ki je še pred kratkim veljala za "sivo miško" med izumetničenimi ter bolj ali manj popravljenimi dekleti, v zadnjem času vsekakor zbuja pozornost. Pa ne samo zaradi sporne zveze s sedem let starejšim raperjem Tygo.

Njene nekoč tenke ustnice so zdaj polne kot pri kaki erotični stripovski junakinji, njena zadnjica poudarjena kot pri starejših sestrah, njena pričeska spreminja barvo vsak dan, njeni izzivalni selfieji pa razkrivajo skoraj vse. Ni čudnega, da jo že primerjajo s Kim, ki je od vseh Kardashiank najbolj izpilila svoj videz (s pomočjo številnih lepotnih operacij in preparatov).

Kylie se mora ob svojem novem videzu vseskozi otepati govoric, da si je tudi sama pomagala s kirurgi - vsaj pri tako izstopajočih ustnicah, za katere pa trdi, da so zgolj plod "spretnega ličenja" oz. čudežnega črtala za ustnice, ki da je v družini Kardashian nepogrešljiv pripomoček. Postopek takega ličenja naj bi trajal 40 minut.

Posledice vidne tudi do nekaj dni
A za vsakega, ki se zgraža nad nenaravnim videzom slavne najstnice, se najde dekle, ki si želi Kyliejinih polnih in čutnih ustnic. Posledica je zgoraj omenjeni "Kylie Jenner izziv", pri katerem skušajo najstniki z vsega sveta na vse kriplje priti do podobnega učinka, pri čemer uporabljajo vse od kozarčkov za žganje do steklenic, s katerimi ustvarijo zračni čep okoli ustnic.

Boleče rezultate - fotografije izmaličenih in zateklih ustnic - pridno in nič kaj sramežljivo objavljajo na družabnih omrežjih s pripisi, kot so "Zasrala sem" ali "Še nikdar se nisem počutila tako trapasto" in, seveda, #KylieJennerIzziv.

Posledice takega "napihovanja" ustnic naj bi trajale od nekaj ur pa tudi do nekaj dni, komentarji spletnih opazovalcev pa so večinoma samo - zgroženi.

Mimogrede, podjetji Candy Lipz in Fullips celo izdelujeta take "tlačilke" za ustnice, a ob njih priložijo opozorilo z mogočimi stranskimi učinki, kot so modrice in odtisi.