Z aplikacijo želijo preprečiti nepotrebne spore med obema stranema. Foto: Reuters
Z aplikacijo želijo preprečiti nepotrebne spore med obema stranema. Foto: Reuters

S pomočjo aplikacije se želijo izogniti nepotrebnim sporom med obema stranema ter razočaranim nad izidom omogočiti podporo.

Idejo za mobilno aplikacijo Remainder sta dobila dva prijatelja, ki sta jo nato objavila na splet. Po ogromnem zanimanju sta se odločila, da idejo tudi uresničita. Razvoj je sicer še v začetnih fazah, a če bo šlo tako naprej, pričakujeta, da bosta aplikacijo javnosti predstavila kmalu.

"Ste si želeli, da bi Velika Britanija ostala v Evropski uniji, in iščete ljubezen? Ni boljšega načina, kot da najdete nekoga, ki se trenutno spopada z enakimi težavami kot vi."

S tem geslom ustanovitelja privabljata uporabnike in dodajata, da ima seveda vsak pravico do lastnega mnenja. Vesta tudi, da je tudi na drugi strani volivcev ogromno prijetnih ljudi, ampak vseeno poskušata razočaranim ponuditi vsaj nekakšno tolažbo.

"Aplikacijo sva začela ustvarjati zato, ker so bili najini prijatelji po referendumu zelo žalostni," sta dejala za The Guardian. "Zdelo se nama je, da je najboljši način za izboljšanje razpoloženja pijača z nekom, ki se spopada z enakimi težavami."

Denar za razvoj sta že začela zbirati. "Nimava ravno ogromno denarja za naložbo v aplikacijo. Zato sva odvisna od dobre volje prijateljev in glasovalcev za ostanek v EU-ju," še dodajata.