Podjetje Nutella kupcem ponuja možnost, da naročijo kozarce z nalepkami, na katerih je natisnjeno poljubno ime. Foto: Reuters
Podjetje Nutella kupcem ponuja možnost, da naročijo kozarce z nalepkami, na katerih je natisnjeno poljubno ime. Foto: Reuters
Nutella
Podjetje Nutella je popustila javnemu mnenju in zato ni uresničila želje mame petletne Isis. Foto: EPA

Heather Taylor je vajena nenavadnih pogledov in neprijetne tišine, ko pove, da je ponosna mama hčerke Isis. A zavrnitev izdelave nalepke z imenom hčerke pri Nutelli jo je prizadelo kot še nič prej.

Teta petletne Isis je pri Nutelli naročila pet kozarcev z imenoma svojih nečakov Odhinna in Isis, da bi jima s tem polepšala vsakdan. Toda v avstralski prodajalni Myer v Shellharbourju so po poročanju spletne strani Smh.com dejali, da računalnik obe imeni označi za sporna. Po nekajminutnih pogajanjih, je ime Odhinn postalo sprejemljivo, toda menedžer v trgovini je črto potegnil pri Isis - saj gre tudi za kratico, ki je v uporabi za Islamsko državo.

V prodajalni so Taylorjevi dejali, da ima Nutella protokol za sprejemljiva imena in jo napotili na Nutellino hčerinsko podjetje - Ferrero Australia. Izvršni direktor Craig Barker je Taylorjevo osebno poklical naslednji dan in ji pojasnil stališče podjetja.

"To me je hudo prizadelo. Ime moje hčerke omalovažujete. Zavračate ga, ker se bojite, ker ga javnost nanj gleda negativno," je dejala Taylorjeva. Iz avstralskega podjetja, ki dovoljuje, da na kozarec namaza za en kilogram nalepijo nalepko s poljubnim imenom, so sporočili, da je bila zaželena nalepka sporna. Do tiska ni prišlo, ker gre za zelo občutljivo temo v javnosti.

"Kot pri vseh kampanjah se zavezujemo načelom in pogojem poslovanja. Na žalost to pomeni, da pride do zavrnitve tiska nalepk, ki bi lahko privedle do napačnega razumevanja širše javnosti," so še pojasnili.

A vseeno 43-letna Taylorjeva, ki je svojo hčerko poimenovala po egipčanski boginji Izidi, ostaja globoko razočarana. Nikakor pa ne razmišlja, da bi svojo hčerko preimenovala, čeprav je pritisk javnosti vse večji. Tako se je niti ne upa več poklicati na glas po imenu, ko sta zunaj.

Seznam neprimernih imen
Še več, Isis je nedavno pristala v enem izmed člankov Woman's Day na seznamu imen otrok, za katere bi morali starše kaznovati. Ironično je na drugem mestu Nutella. Sledijo Messiah, Cannon, Winner and loser, Hashtag, @, Adolf Hitler, Facebook in Lucifer. Seznam zaključujeta imeni Tula Does the Hula From Hawaii in North West.