Eden prvih duhovnikov modelov, ki je za koledar poziral že leta 2003. Foto: EPA
Eden prvih duhovnikov modelov, ki je za koledar poziral že leta 2003. Foto: EPA

Na koledarju z uradnim imenom "Calendario Romano" je 12 črno-belih fotografij duhovnikov, semeniščnikov in ministrantov, na katere je Pazzi naletel med Velikim tednom, ko se je sprehajal po ulicah Rima in Seville.

Imena privlačnih mladeničev, ki so se zaobljubili Bogu, na njihovo željo ostajajo skrivnost. Pazzi je dejal, da ni imel prav nikakršnih težav s pridobivanjem svojih "modelov", saj so vsi po vrsti z veseljem privolili v fotografiranje, ko jim je pojasnil namen. "Večino izmed njih sem srečal na rimskih ulicah, pristopil do njih in jih prosil za fotografijo. Koledar je le izdelek, sredstvo, s katerim ljudi nekoliko bolj informiramo o Vatikanu," je dejal fotograf in poudaril, da je na zadnji strani mogoče najti tudi koristne informacije o samem Svetem sedežu, zgodovini papežev in vatikanskih muzejih.

Koledar prodajajo na rimskih in beneških ulicah, mogoče pa ga je naročiti tudi prek spleta. Čeprav so imena duhovnikov, ki so se pojavili v njem, ostala skrivnost, pa je znano to, da prihajajo z različnih koncev sveta.

Pazzi koledar "vročih duhovnikov" izdaja vse od leta 2003.