Belo hišo je iz različnih razlogov zapustilo že veliko ljudi. Foto: Reuters
Belo hišo je iz različnih razlogov zapustilo že veliko ljudi. Foto: Reuters

Na kongresnem griču namreč visi več tabel z oglasi za prosta delovna mesta. Člani prejšnjih vlad ne pomnijo, da bi morali kadar koli iskati ljudi na ta način, saj je bilo kandidatov vedno veliko več kot delovnih mest. Ekipa prejšnjega predsednika Baracka Obame je sicer iskala kandidate po določenih univerzah, a zato, da najde pripadnike točno določenih skupin, tistih, ki v vrhu vlade niso dovolj zastopani.

Trumpovo Belo hišo pa zapušča več ljudi, kot jih prihaja nazaj – zaradi odpuščanj, odstopov, ker ne vzdržijo kaosa ali pa jih ujamejo pri izdajanju informacij medijem. Od marca naprej še vedno ni nikogar, ki bi zasedel sedež komunikacijskega direktorja Bele hiše, ki ga je imela Hope Hicks, preden se je poslovila.

"Vas zanima delo v Beli hiši?" je bil naslov elektronskega sporočila, ki ga je Bela hiša v sredo poslala republikanskemu osebju kongresa za "delovni sejem", ki bo potekal v petek v senatni zgradbi Dirksen. Ponujajo prosta delovna mesta v Beli hiši, pa tudi na ministrstvih za obrambo, notranje zadeve, trgovino, domovinsko varnost, zdravstvo, energijo in finance ter tudi v vesoljski agenciji Nasa.