V podjetju, ki je obljavilo oglas, so začudeni nad številom prijav. Foto: YouTube
V podjetju, ki je obljavilo oglas, so začudeni nad številom prijav. Foto: YouTube

Podjetje UKPaintball, ki ima v Britaniji več kot 60 poligonov, so se začudili številu prijav, s katerimi so se ljudje prijavljali za delo "človeške tarče". "Gre za neverjetni odziv in to je zadnja stvar, ki smo jo pričakovali, ko smo objavili oglas," je dejal lastnik Justin Toohig po poročanju spletne strani RT.

"Nismo mogli verjeti, da si želi za preživetje toliko ljudi na Otoku in po svetu, da bi na njih streljali," je poudaril Toohig in dodal, da bo delo srečnežem prineslo 50.000 evrov na leto.

V oglasu je še zapisano, da bodo morali izbrani kandidati občasno utrpeti strele brez zaščite, saj želijo v podjetju preveriti posledice najslabšega scenarija. V oglasu še opozarjajo, da za kandidate obstaja tveganje, saj lahko zaradi strelov utrpijo bolečine in praske, čeprav bodo na njih streljali profesionalni strelci.

Na kandidate pa ne bodo streljali le v mirujočem položaju, ampak bodo morali ob streljanju še teči, hoditi in plezati. V podjetju še ne vedo, kako bodo med več tisoč prijavljenimi ljudmi izbrali prave kandidate. Številni so se potrudili pri prijavah, v katerih so navajali - sploh nekdanji vojaki -, kakšne nemogoče preizkušnje so že preživeli v življenju.