Ali boš sploh diplomiral? Kdaj? Vprašanja, s katerimi so starši
Ali boš sploh diplomiral? Kdaj? Vprašanja, s katerimi so starši "težili" gotovo tudi komu med vami, in na katera ste odgovarjali le na kratko: "Bom." A vam niso ravno verjeli ... Foto: Reuters

vam niso ravno verjeli ...

Kot ni verjel Branko Đurić iz Srbije svojemu sinu Iliji, ki pa je presenetil vse svoje bližnje, ko je diplomiral na fakulteti za elektrotehniko.

Ponosni oče, ki je končno dočakal ta dan, se je sinu opravičil v srbskem časniku Politika. Na 26. strani časnika je oče sporočil: "Opravičujem se svojemu sinu Iliji Đuriću, ker nisem verjel, da bo diplomiral na ETF. Oče." Iskren oglas je nasmejal številne bralce, danes piše na spletni strani Politike.

56-letnik je za Politiko razkril, da je zamisel za svoj oglas dobil, ko je v eni od rubrik v časniku opazil besedilo iz štiridesetih let prejšnjega stoletja, v katerem se neki oče opravičuje sinu, ker ni verjel vanj.

Pojasnil je še, da je zaupanje v sinovo sposobnost, da bo diplomiral, izgubil pred nekaj leti, ko se je Ilija že tretjič vpisal v prvi letnik študija telekomunikacij in izgubil pravico do štipendije. "Takrat je bila kriza, a on je dejal, da se bo boril in bo končal fakulteto," je povedal oče in dodal, da je takrat sinu dejal, da se mu bo javno opravičil, če bo končal študij.

"Ob podpori matere, ki v nasprotju z mano ni dvomila o njegovem uspehu, se je boril in uspelo mu je," je ponosno in olajšano dejal oče danes 27-letnega Ilije.