Predsednik Borut Pahor je na Twitterju objavil sliko Princeskinega novega domovanja. Foto: Twitter/Borut Pahor
Predsednik Borut Pahor je na Twitterju objavil sliko Princeskinega novega domovanja. Foto: Twitter/Borut Pahor
Zlata ribica Princeska I.
Prejšnje domovanje Princeske I. - manjša okrogla steklena posoda. Foto: Twitter/Borut Pahor

"S hvaležnostjo smo upoštevali nasvete, Princeska I. je zadovoljna. Ko bi bilo vse tako enostavno," je na Twitterju zapisal Pahor in objavil tudi fotografijo zlate ribice v novem akvariju, ki je primernejši zanjo.

Poročali smo, da je predsednik včeraj na Twitterju objavil prvo fotografijo nove stanovalke predsedniške palače, zlate ribice v okrogli posodi, ki so jo poimenovali Princeska I.

Okrogla posoda je stresna
Toda predstavniki več društev za zaščito živali so nemudoma opozorili, da njena namestitev v okrogli stekleni posodi ni ustrezna ter da ne zadostuje fiziološkim in etološkim potrebam ribice: "Okrogla steklena posoda, t. i. bučka, ni primeren prostor za namestitev rib, saj ribe v njih plavajo v krogu in so zaradi oblike posode in načina gibanja v njej v neprestanem stresu."

Izrazili so tudi pričakovanje, da bo predsednik za Princesko I. uredil primernejše bivalne razmere: "Verjamemo, da vam bo marsikateri izkušeni akvarist z veseljem svetoval pri ureditvi bivalnih pogojev za vašo ribo, da boste res lahko dejali, da tudi živi kot princesa, ne le nosi takšno ime," so izpostavili.

Pahor je opozorilo zaščitnikov živali upošteval in poskrbel, da Princeska I. zdaj plava v primernejšem akvariju.