Sveti oče bo spregovoril in zapel v petih jezikih. Foto: Reuters
Sveti oče bo spregovoril in zapel v petih jezikih. Foto: Reuters
Janez Pavel II.
Glasbeno se je udejstvoval tudi pokojni Janez Pavel II. Foto: EPA

Glas papeža Benedikta XVI. bo namreč mogoče slišati na albumu z versko tematiko založbe Geffen Records, ki bo predvidoma izšel 30. novembra. Na albumu bodo molitve, litanije in osem originalnih stvaritev klasične glasbe.

82-letni papež bo spregovoril in zapel v latinščini, italijanščini, portugalščini, francoščini in nemščini, spremljal ga bo zbor filharmonične akademije iz Rima, klasične skladbe pa bo posnel britanski kraljevi filharmonični orkester. Benedikt XVI. se sicer ne bo podal v studio, saj so iz Vatikana založbi poslali posnetke njegovih nagovorov z romanj po svetu.

Izkupiček od prodaje albuma bo šel v dobrodelne namene, saj ga bodo namenili za glasbeno izobraževanje revnih otrok po vsem svetu.

Janez Pavel II. je imel kar dva
Pri založbi so nad papeževim sodelovanjem navdušeni: "Presrečni smo, da je papež Benedikt XVI. pokazal svoje spoštovanje in dal temu projektu poseben blagoslov. Počaščeni smo, da smo partnerji pri tem zgodovinskem albumu," je dejal njen vodja Colin Barlow.

To pa ni prvič, da kateri izmed papežev sodeluje pri glasbenem albumu. Janez Pavel II. se je leta 1982 z albumom The Pilgrim Pope uvrstil na 71. mesto lestvice uspešnic, albumu The Rosary pa se je leta 1994 uspelo prebiti kar na 50. mesto.