Mike igra bas kitaro v kanadski težkometalski skupini Vilipend. Foto: Facebook
Mike igra bas kitaro v kanadski težkometalski skupini Vilipend. Foto: Facebook
Crossleyju oboževalci izražajo podporo prek Facebooka. Foto: Facebook

trdita, da sta z lastnico stanovanja, "Suzanne", dosegla ustni dogovor o najemu, a se je ona premislila takoj za tem, ko je izvedela, da igra Mike bas v kanadski metalski skupini Vilipend. "Bili smo povsem pripravljeni, da sprejmemo za vas pozitivno odločitev. A ko smo raziskovali o skupini Vilipend, so se v nas porajali določeni pomisleki. Energija, ki jo ta glasba izraža, nam ne ustreza," je paru po elektronski pošti sporočila Suzanne.

Crossley je za Classic Rock povedal, da odločitev stanodajalke kaže, da je "svet še vedno poln ozkoglednežev", in se sprašuje, kakšen precedans bi ta primer lahko postavil. "Bistvo ni, da 20-in-nekaj-leten par ni dobil spodobnega stanovanja. Če sva bila z Laro diskriminirana, čeprav imava oba redne dohodke, sva belopolta, srednjega razreda in heteroseksualca z dobrimi referencami in bančnim stanjem, predstavljajte si, kakšne težave mora izkušati nekdo, ki nima teh prednosti," je povedal Crossley.

"Srce parajoče"
Basist je še dejal, da si želi, da ne bi bil odkrit glede svojega udejstvovanja v skupini, in da bi morali biti ljudje previdni, kaj razkrijejo. "Odkritost očitno ni vedno najboljša taktika. Ni ti treba dati nobenega podatka, kadar ti je pri tem nelagodno ali pa se ti zdi, da bi te zaradi njega lahko negativno sodili. Bojimo se tistega, česar ne razumemo. Svet je poln ozkogledih ljudi. Upam, da lahko s svojo zgodbo pomagava odpreti vsaj enega."

O incidentu je spregovorila tudi Lara Crossley, ki je Suzannino odločitev označila s "srce parajočo". "To je bilo izjemno srce parajoče za naju oba. Dvakrat nama je stanodajalka dejala (in zapisala), da sva najprimernejša kandidata in nima kaj dosti - ali sploh kaj - zadržkov, da nama ne bi dala stanovanja v najem. Njena odločitev, da nama nazadnje stanovanja le ne da, ker je Mikova umetniška usmeritev pač dostopna z Googlom, je žaljiva in krši najino zasebnost," je zapisala na svojem blogu.

NME ob tem poroča, da "Suzanne" zadeve ni želela komentirati.