Zapestnica in steklenička parfuma v enem. Foto: OBO
Zapestnica in steklenička parfuma v enem. Foto: OBO

In kaj imata skupnega parfum in nakit? Po novem gre za eno in isto stvar. Skupina francoskih proizvajalcev parfumov, strojnikov in oblikovalcev je združila moči in ustvarila prav poseben "biserni" nakit, v katerem se skriva dišava, ki jo tako lahko imate vedno pri roki (ali, bolje rečeno, na roki).

"Preprosta ideja za znamko OBO je, da lahko parfum nanesemo kadar koli in kjer koli," je razložil oblikovalec Julien Cohen. Pri ustvarjanju izdelkov pa so dajali poudarek tako na lep videz kot tudi na kakovost parfuma. V ličnih steklenih stekleničkah, ki predstavljajo del verižice ali zapestnice, se tako skriva osem različnih vonjav - od bolj svežih in sadnih do zapeljivih orientalskih vonjev.

Stekleničke imajo prostornino treh mililitrov, kar zadostuje za 20-25 nanosov parfuma, je zapisano na spletni strani podjetja, ki sicer prek platforme indiegogo.com zbira denarne prispevke, da bi lahko začeli proizvodnjo nakita. Za začetek želijo v linijo vključiti bele in črne verižice ter zapestnice z magneti, na katere se lahko pritrdijo male stekleničke parfumov (v osmih različnih barvah - glede na vonj dišave).