Zmagovalka letošnjega Evrovizjskega TV Laba je oddaja Plesi od povsod. Foto: RTV SLO
Zmagovalka letošnjega Evrovizjskega TV Laba je oddaja Plesi od povsod. Foto: RTV SLO

Gledalci so lahko za vsako oddajo glasovali štirinajst dni na spletnem naslovu www.tvlab.si, glasovanje je potekalo do petka, 26. oktobra. V finalni oddaji so bile predvajane oddaje, ki so do takrat prejele največ glasov.

V letošnjem Evrovizijskem TV Labu so si gledalci lahko ogledali 23 oddaj. Oddaje so lahko ocenjevali na spletni strani www.tvlab.si, komentirali pa na družabnih omrežjih Facebook in Twitter. Med vsemi oddajami je največ glasov prejela slovenska pilotna oddaja Plesi od povsod, kar 1.443. Na drugo mesto se je uvrstila oddaja Volk in lisica na motorju s 1.331 glasovi, na tretje pa oddaja Vroče in mastno, ki je prejela 1.177 glasov.

Plesi od povsod na kratko: Vida in Matej sta prijatelja, ki skupaj raziskujeta plese z različnih koncev sveta, pravzaprav iščeta pravi ples za Mateja. Zato se vsak mesec poskušata naučiti enega izmed popularnih plesov, kot so sving, salsa, trebušni plesi, tango. Raziskujeta posebnosti posameznega plesa in njegovo družbeno-kulturno ozadje, z iskrivimi zgodbami predstavljata nove plesne prijatelje. Ob peripetijah, ki jih doživljata, spoznavamo, da lahko vsakdo v plesu uživa in se skozenj izraža ne glede na njegove plesne izkušnje, starost ...

Vrstni red preostalih oddaj: Žužek Bužek (458 glasov), Res ali kaj (451 glasov), Nogomet je umetnost (406 glasov), Divji veper (315 glasov), Tišina (302 glasova), Aktivatorji (268 glasov), Bojna napoved (213 glasov), Protagonist (212 glasov), Muzozlet (184 glasov), Nemško meso (175 glasov), Zabava v bloku (153 glasov), Dan v življenju (149 glasov), Študentje brez denarja (146 glasov), Ukročena trmoglavka (144 glasov), Žal nam je (144 glasov), Omembe vredno (133 glasov), Virus TV (128 glasov), Smetumeterije (127 glasov), Za devetimi gorami (120 glasov), Goveji bratje (107 glasov).