Domnevna tretja sezona naj bi se začela s slovitim prizorom rdeče sobe iz prve sezone. Foto: Youtube
Domnevna tretja sezona naj bi se začela s slovitim prizorom rdeče sobe iz prve sezone. Foto: Youtube
Tvit Marka Frosta, ki je vznemirljive govorice zadušil. Foto: Twitter

31. decembra je anonimni uporabnik na spletnemu forumu 4chan zapisal, da so se Lynch in izvršilni s televizijske mreže NBC sestali, da bi se dogovorili o tretji sezoni priljubljene serije, ki so jo vrteli na mreži ABC med letoma 1990 in 1991.
Po navedbah anonimnega uporabnika naj bi bila pogajanja še v zgodnji fazi, pri NBC-ju pa naj bi bili "malce negotovi", ali res pustiti Lynchu, da se serije loti sam, glede na to, da ekscentrični režiser slovi po svojem rahlo nekonvencionalnem okusu.

Lynch naj bi si za novi Twin Peaks želel večino izvirnih likov oziroma igralcev, tretjo sezono pa bi postavil v današnji čas, ko bi bil "dobri" agent Cooper (Kyle MacLachlan) še vedno ujet v črni brunarici, "slabi" Cooper pa v zaporu. Sezona naj bi se začela s poustvaritvijo slavnega prizora iz rdeče sobe iz prve sezone. Nov lik bi bila mlada novinarka, ki bi razkrila resnico o srhljivemu morilcu BOB-u in brunarici, ki kljubuje času in prostoru.

Brez ponovnega sodelovanja
Na spletni strani Moviehole.com so celo navedli domnevni Frostov citat, da je premisa tretje sezone "nekaj, o čemer se občasno pogovarjamo ... Če se kdaj odločimo za naslednji korak, vem, da imamo pravi zaklad, od koder bi lahko črpali". O morebitnem ponovnem prevzemu svoje vloge naj bi med drugim kontaktirali tudi producenta in scenarista Roberta Engelsa.

A Frost, katerega skupna pot z Lynchem se je razšla leta 1991 zaradi različnih videnj druge sezone Twin Peaksa in tudi iz serije izpeljanega filma Twin Peaks: Ogenj, hodi z menoj, je moral oboževalce razočarati.
"Dragi splet: Zelo dober si pri širjenju govoric. Resnica je bolj dragocena in jo je precej težje najti. S spoštovanjem, @mfrost11," je 2. januarja tvitnil 59-letni pisatelj in scenarist, katerega zadnji izdelek je star že pet let (Fantastični štirje: Prihod Srebrnega letalca).
Ideja za izvirni Twin Peaks se je sprva zdela obsojena na propad, a je edinstvena serija postala nepričakovana uspešnica, ki ji pojejo hvalospeve še danes. Zagon pa ji je pošel prav tako naglo, kot je bil nagel njen vzpon, in mnogi za to krivijo Lynchevo trmasto vztrajanje pri preveč nedosledni drugi sezoni.