Nova mis Alžirije. Foto: Alger info
Nova mis Alžirije. Foto: Alger info

Lepotno tekmovanje so leta 2003 začasno ukinili po smrti Čeradija Hamdada, moža, ki je leta 1996, ko je v državi divjala državljanska vojna, organiziral prvi lepotni izbor v državi.

Čeradijevo poslanstvo nadaljuje njegov sin Fajcal Hamdad: "Težko je bilo organizirati izbor, predvsem zaradi pomanjkanja pokroviteljev," je novi direktor lepotnega izbora povedal o težavah pri organizaciji. Dodal je, da lepotno tekmovanje prikazuje, da se je alžirska ženska razvila, da se je Alžirija razvila.

Mis Alžirije si je, potem ko so ji nadeli lento, obrisala solze sreče in se predstavila dvatisočglavemu občinstvu: "Jaz sem vaša mis Alžirije. Sem 19-letna študentka."

Amarijevi je v mestu Oran uspelo premagati preostalih 19 tekmovalk, ki jih je komisija tehtno izbirala po vseh alžirskih mestih. Finalistke na modno brv niso stopile v kopalkah, predstavile so se v tradicionalnih oblačilih, športni opremi in večernih toaletah.

Mis Alžirije so izbrali prepozno, da bi se lahko udeležila svetovnega lepotnega izbora Mis sveta - ta bo letos potekal septembra na Baliju -, Amarijeva pa je napovedala, da se bo udeležila lepotnega tekmovanja Best Model of the World v Bruslju.