Paru se je uspelo poročiti (fotografija je simbolična). Foto: EPA
Paru se je uspelo poročiti (fotografija je simbolična). Foto: EPA

Po dolgi bitki s pravosodjem se je 45-letni Eric Holder v vasici Dabo na severovzhodu Francije poročil z nekdanjo ženo svojega očeta, 48-letno Elisabeth Lorentz.

Francija prepoveduje poroke med pastorki in očimi oz. mačehami, a je sodišče naredilo izjemo. Tožilstvo je sicer izrazilo nasprotovanje odločitvi okrajnega sodišča v regiji Lorraine, a se je odločilo, da se ne bo pritožilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Novoporočeni par je predtem svoj sodni boj pripeljal vse do urada francoskega predsednika Francoisa Hollanda, kjer pa so jima pisno zatrdili, da so tovrstne poroke prepovedane. A okrajno sodišče na severovzhodu države jima je junija nato končno dovolilo sklenitev zakonske zveze.

Lorentzova se je leta 2003 poročila s Holderjevim očetom. Leta 2007 se je z njim razšla, ločila pa sta se leta 2012. Eric Holder se je rodil v prejšnji očetovi zvezi in tako ni v nikakršnem sorodstvu s svojo ljubeznijo. Ta ima sicer s Holderjevim očetom 17-letno hčer. Eric Holder pa ima 22-letno hčer iz prejšnjega zakona.