V podjetju Drezga so povedali, da je opazovanje trave resnično ena izmed najboljših služb na Hrvaškem. Največja pomanjkljivost službe, ki poteka v ugodnem in sproščenem ozračju, je, da gre za zaposlitev za določen čas, od 29. junija do 12. julija. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
V podjetju Drezga so povedali, da je opazovanje trave resnično ena izmed najboljših služb na Hrvaškem. Največja pomanjkljivost službe, ki poteka v ugodnem in sproščenem ozračju, je, da gre za zaposlitev za določen čas, od 29. junija do 12. julija. Foto: freedigitalphotos.net

Službo je dobil alpinist in ljubitelj narave Zoran Stanko, ki je v ponedeljek začel nadzorovati delo robotske kosilnice na zelenicah ob zagrebškem jezeru Jarun.

Robotska kosilnica samodejno kosi travo, nadzornik pa bo moral zgolj opazovati njeno delo in o početju naprave poročati na spletnih družbenih omrežjih, so povedali v podjetju Drezga. Hrvaško podjetje je zastopnik švedske družbe Husqvarna, ki velja za največjega svetovnega proizvajalca robotskih kosilnic.

Pri razpisu so od kandidatov poleg dejavnosti na vsaj dveh spletnih družbenih omrežjih zahtevali tudi "sposobnost daljšega bivanja na svežem zraku, večletne izkušnje pri igranju družabnih iger in visoko motiviranost za spremljanje minevanja časa".

Stankova prošnja je bila najizvirnejša. Med drugim je zapisal, da "sovraži sušo in ima rad dež, sovraži krte in ima rad črve". Med njegovimi prvimi otroškimi igračami pa je bila motorna kosilnica. "Menim, da bi moralo biti opazovanje, kako raste trava, olimpijska disciplina," je še zapisal in prekosil preostalih 12 kandidatov. Kot je dejal za današnji Jutarnji list, je robotska kosilnica "pridna", prvi delovni dan pa je moral samo nekajkrat zamenjati baterije v napravi, ki jo je že poimenoval Hajdi.