Šlo naj bi le za zaigrano poroko, ki bo pomirila duhove prednikov. Foto: YouTube
Šlo naj bi le za zaigrano poroko, ki bo pomirila duhove prednikov. Foto: YouTube

Helen je sicer že 30 let poročena in ima pet otrok, ki so vsi starejši od 28 let. Tako njen prvi mož kot njuni otroci pa nimajo nič proti poroki z mladoletnikom. Za zakonski jarem sta se Sanele in Helen namreč odločila, ker so jima tako svetovali duhovi umrlih prednikov.

Prav develetni deček je bil tisti, ki je želel poroko. Njegov pokojni dedek, ki se sam nikoli ni poročil, je namreč od vnuka zahteval, da to stori namesto njega, vsaj tako trdi Sanele. Njegova družina pa ni imela nič proti, saj so se bali morebitnega maščevanja duhov, če v to ne bi privolili.

Najprej sta si mladi ženin in precej starejša nevesta zvestobo obljubila lani v bližini dečkovega doma, zdaj pa sta obred ponovila še pri nevesti, saj tako zahteva tradicija.

Čeprav Sanele v poroko ni bil prisiljen, sta s svojim dejanjem spodbudila veliko neodobravanja. Tudi sokrajani so poroko označili za bizarno, vendar pa jo tako ženinova kot nevestina družina zagovarjata. Pri tem trdijo, da ne gre za pravo poroko, ampak le za obred, s katerim želijo preprečiti morebitno maščevanje prednikov.

Dečkova mama Patience Masilela je za medije povedala: "Sanele se je lanske poroke zelo veselil, bil je vznemirjen in ni ga bilo sram. Celo tako se je veselil, da je dogodek želel ponoviti. Po lanski poroki so ju ljudje ves čas spraševali, ali bosta skupaj živela, spala in imela otroke, ampak sam jim ves čas ponavljam, da se po poroki nič ni spremenilo, vsi smo živeli tako kot prej."

Devetletnik tako še vedno živi s svojo družino in obiskuje šolo, poroka pa naj bi bila zgolj dogodek, s katerim so razveselili svoje prednike, je povedala njegova mati. Sanele pa je razkril, da se je s Helen sicer z veseljem poročil, da pa se želi nekoč v prihodnosti poročiti tudi z dekletom svoje starosti.

V videu si lahko ogledate nekaj utrinkov s poroke.