Kobra ima kot kraj bivanja v svojem profilu navedeno le
Kobra ima kot kraj bivanja v svojem profilu navedeno le "ne v živalskem vrtu". Foto: Twitter

50 centimetrov dolga egipčanska kobra, ki so jo v njenem domovanju, v terariju živalskega vrta Bronx Zoo v New Yorku, pogrešili v petek, si je "ustvarila" svoj profil na Twitterju pod uporabniškim imenom BronxZoosCobra in zdaj "poroča" o vsakem svojem koraku.

Obiskala Wall Street, narodni muzej ...
Med drugim je obiskala tudi Wall Street ("Zapuščam Wall Street. Ti ljudje mi povzročajo kurjo polt."), nebotičnik Empire State Building ("Sem na vrhu Empire State Buildinga! Ljudje so od tu videti kot majhne miške. Slastne majhne miške.") in druge newyorške znamenitosti - tudi narodni muzej in okrepčevalnico, ki je navdihnila ustvarjalce humoristične serije Seinfeld. Šla je tudi po stopinjah glavnih junakinj Seksa v mestu ("Privoščila sem si krožno vožnjo na tematiko Seksa v mestu!!! Jaz sem zagotovo SSSamantha!").

Vmes se je zahvalila živalim iz filma Madagaskar za zamisel in malce "prestrašila" svoje sledilce: "Zunaj postaja kar precej mrzlo. Mislim, da bi morala najti prostor za spanje. O, poglej, nekdo je pustil odprto okno stanovanja. Popolno!"

Sledi ji že 114.000 ljudi
Kdo se skriva za predrzno kobro, ki je med drugim oboževalka Tine Fey in ne mara Donalda Trumpa, ni znano, so pa njeni "tviti" navdušili, tako da ima zdaj že več kot 114.000 oboževalcev.

V živalskem vrtu sicer pravijo, da polodrasla kobra najverjetneje ni pobegnila z območja živalskega vrta, ampak se skriva nekje v hiši plazilcev, ki je zaradi tega tudi zaprta.