Princ Harry v svoji novi podobi. Foto: EPA
Princ Harry v svoji novi podobi. Foto: EPA

"Odkar smo ga prvič upodobili v njegovih zgodnjih dvajsetih, se je princ zelo spremenil in okrogli jubilej se nam je zdel primerna priložnost, da ustvarimo novo voščeno lutko v popolnoma prenovljenem slogu," so pojasnili v muzeju.

Nova lutka je nadomestila prejšnjo, ki so jo postavili leta 2006, Harry pa je bil takrat oblečen v moder smoking, zdaj pa nosi uniformo. "Mlajši sin princa Charlesa in princese Diane je slovel po ljubezni do nočnega življenja, nato pa se je odločil za vojaško kariero in služil tudi v Afganistanu, s čimer si je prislužil veliko spoštovanje," pojasnjujejo v Madame Tussauds.

186.000 evrov za izdelavo
Dodajajo, da voščene lutke članov kraljeve družine sodijo med najbolj priljubljene, Harryjeva pa bo stala v družbi njegovega očeta princa Charlesa in mačehe Camille, brata Williama in svakinje Kate ter babice Elizabete II. in dedka Philipa.

Njena izdelava je stala okoli 150.000 funtov (186.000 evrov), okoli nje pa se je skupina strokovnjakov trudila več mesecev, da bi bila videti čim bolj naravno.