Glede na ceno pice bi lahko za kanadsko mesto veljalo: če greste v Vancouver, pustite trebuh zunaj. Foto: EPA
Glede na ceno pice bi lahko za kanadsko mesto veljalo: če greste v Vancouver, pustite trebuh zunaj. Foto: EPA

Guinnessovov rekord je do zdaj držala pica s tartufi, ki so jo za 140 evrov pripravili v restavraciji Gordona Ramseyja v Londonu. Na njej je bil poleg tartufov, ki stanejo 2.000 evrov na kilogram, še čebulin pire, sir, mocarela, panceta, gobe in rukola.

Nova rekorderka z imenom C6, ki so jo pripravili v restavraciji Naderja Hatamija v Vancouvru, pa je vsebovala jastoga, pripravljenega na francoski način (z jajcem in konjakom), črno polenovko z Aljaske in ruski kaviar, poroča Yahoo.

Hatami je povedal, da so prav vse njihove pice posebne in da ga pri ustvarjanju najdražje pice niso zanimale le drage sestavine, ampak je želel, da je pica tudi dobra: "Zame je dobra hrana tista, po kateri se dobro počutimo. In to ni takšna, po kateri bi radi šli spat ali pa se počutimo prepolne."

Za zdaj je ljubitelj dobre hrane prodal le eno pico za 300 evrov, vendar v svoji restavraciji ponuja tudi cenejšo različico, pico za 95 evrov. Teh so prodali že sedem. "Nikoli si nisem mislil, da jih bom prodal toliko," je priznal Hatami.