Pobegla prostitutka je potožila, da v desetih letih kariere ni naletela na podoben prizor. (Fotografija je simbolična.) Foto: Reuters
Pobegla prostitutka je potožila, da v desetih letih kariere ni naletela na podoben prizor. (Fotografija je simbolična.) Foto: Reuters

Spletni portal My Zimbabwe je v svet poslal zgodbo, ki je nasmejala vse priče dogodka, nato pa tudi marsikaterega bralca. Zgodba prihaja iz kenijskega mesta Mtwapa, kjer je neka domačinka, ki se ukvarja z najstarejšo obrtjo na svetu, v hotel prišla v spremstvu nekega turista, ki je bil belec.

"Odšla sta v eno izmed sob, kmalu zatem pa sem zaslišal ženske krike, ki so prihajali nekje iz notranjosti zgradbe," je dogodek opisal receptor. "Preden sem se lahko odzval, je mimo recepcije pridrvela popolnoma gola in bosa ženska, ki je svoja oblačila stiskala v naročju, ter stekla skozi vhod," je nadaljeval receptor, ki je pojasnil, da so bili on in vsi drugi, ki so se takrat znašli v hotelski avli, prepričani, da jo je moški, ki je bil z njo v sobi, poškodoval ali nameraval poškodovati.

"Nato pa se je v recepciji prikazal ta belec v samih spodnjicah in začudeno zrl za bežečim dekletom. Nato je v smehu potožil: 'Pa niti začel še nisem'," je sklenil receptor ter dodal, da so se nazadnje vsi smejali skupaj z njim, ko so dojeli, o čem govori.

Denarja ni hotela vrniti
Nič drugačna ni bila zgodba na ulici, kjer se je gruča zbrala okoli golega dekleta. "V tem poslu sem že 10 let, pa se mi še nikoli ni zgodilo nič podobnega temu, kar sem doživela v tisti sobi. Ta moški ima enostavno "nečloveško" velikega! Če ne bi pobegnila, bi bila v nekaj minutah mrtva ali pa bi vsaj potrebovala ogromno šivov, da bi popravili nastalo škodo," je potarnala.

Nato pa dodala: "Hawa wazungu kweli si mchezo!", kar bi lahko prevedli: "S temi belci se ni šaliti!"*. Ta izjava je zbrano množico pošteno nasmejala, še večji izbruh smeha pa je sledil, ko je odgovorila na vprašanje, ali bo možakarju vrnila vnaprej plačan denar. "Pod nobenim pogojem! Zaslužim si ga kot nadomestilo za ta preživeti šok!"