Dvojnico Angele Merkel so našli na Poljskem. Foto: Straight Twitter
Dvojnico Angele Merkel so našli na Poljskem. Foto: Straight Twitter

Nova revija na nemškem trgu po imenu Straight je prvič izšla prav danes, že z napovednim videom pa so zadeli v polno, saj je njihov promocijski video zaokrožil po svetu.

V njem namreč nastopa ženska, ki je videti na las podobna Angeli Merkel. Vse se dogaja v neki sobi, dvojnica nemške kanclerke stoji ob oknu, ko v sobo vstopi mlada ženska, pristopi k njej in se stisne. Obenem je z radia slišati novice, kjer poročajo o tem, kako so Irci pred kratkim na referendumu glasovali za istospolne poroke.

Pri berlinski reviji so razkrili le, da so dvojnico kanclerke našli na Poljskem, več pa niso hoteli izdati. Poudarili so še, da so želeli z videom opozoriti na problematiko istospolnih zakonskih zvez in "seveda" Merklovo pridobiti na svojo stran, stran zagovornikov.

Da Angela Merkel ni navdušena nad "porokami za vse" in njena stranka CDU nasprotuje uvedbi istospolnih zakonskih zvez v Nemčiji, ni skrivnost. Tudi pred kratkim je Merklova v intervjuju povedala, da je proti kakršni koli obliki diskriminacije, ampak da je zanjo edina mogoča zakonska zveza tista, ki jo skleneta moški in ženska.

Omenjeni oglas si lahko ogledate v tvitu revije Straight.