Dačić je proti televiziji sprožil kazensko ovadbo, predvajanje sporne epizode Nemogoče misije je prepovedala radiofuzna agencija, najnovejšo potegavščino srbskih medijev pa je ostro obsodilo društvo novinarjev. Foto: EPA
Dačić je proti televiziji sprožil kazensko ovadbo, predvajanje sporne epizode Nemogoče misije je prepovedala radiofuzna agencija, najnovejšo potegavščino srbskih medijev pa je ostro obsodilo društvo novinarjev. Foto: EPA
Skrita kamera
V kratko, tesno oprijeto belo oblekico oblečena voditeljica se je s premierjem dogovorila za ekskluzivni intervju, nihče iz njegovega kabineta pa ni vedel, da gre za skrito kamero. Kot so navedli idejni vodje oddaje, so hoteli s tokratno epizodo preizkusiti odziv prvega človeka srbske vlade, ko voditeljica med pogovorom izvede manever Sharon Stone iz Prvinskega nagona. Foto: Yotube
Ivica Dačić
Ivici Dačiću se zadnje dni precej manj smeje, kot se mu je nasmihalo v oddaji po tem, ko mu je svoje mednožje pokazala temnolasa Branka Knežević. Foto: Yotube
Premier jezen zaradi potegavščine

Srbsko poustvarjanje ikoničnega prizora iz Prvinskega nagona, ki je sprožilo veliko zanimanja tudi zunaj meja nekdanje Jugoslavije (posnetek si je na YouTubu ogledalo skoraj tri milijone ljudi), ne bo doživelo premiere niti na malih zaslonih niti na spletu, saj je kabinet premierja dosegel, da sporne epizode skrite kamere oddaje Nemogoča misija ne bodo predvajali.

Dačić je proti televiziji sprožil kazensko ovadbo, predvajanje sporne epizode Nemogoče misije je prepovedala agencija za radiodifuzijo, najnovejšo potegavščino srbskih medijev pa je ostro obsodilo društvo novinarjev.

Ivica Tončev, posebni svetovalec premierja za državno varnost, je za srbski Blic dejal, da Dačić ni privolil v to, da predvajajo sporni posnetek. Primer bodo podrobno raziskali, Tončev pa je dodal, da je skrita kamera "posmehovanje Srbiji, in ne premierju". Na vprašanje, kako je oseba, kot je premier, sploh lahko postala žrtev skrite kamere, je njegov svetovalec dejal, da so ljudje iz oddaje Nemogoča misija zlorabili zaupanje in prijateljstvo, ki ga ima premier z nekaterimi novinarji. "To se ne bo nikoli več zgodilo," je ostro dejal Tončev in napovedal, da bo premier kaznoval vse tiste, ki so prekršili zakon ali novinarski kodeks: "Kabinet premierja ne bo dovolil, da bodo posamezniki ušli kazni."

Goran Marković, avtor epizode z Dačićem v glavni vlogi, je dejal, da varnost premierja ni bila ogrožena niti v enem trenutku, zanikal pa je tudi, da je bil Dačić seznanjen z dogajanjem v oddaji, ki je pozneje sprožilo ogromno zanimanja po vsem svetu: "Ko ljudje pogledajo oddajo in vidijo odziv premierja v času intervjuja, kot tudi naš pogovor na koncu, bodo dojeli, da ne gre za nikakršno prevaro."

Producenti Nemogoče misije tako celotne epizode na svoji spletni strani ne bodo premierno prikazali. "Spoštovali bomo odločitev, da se omenjena epizoda ne predvaja, menimo pa, da je odločitev premierja napačna, saj bi se prav s prikazano oddajo videlo, kako je Dačić kljub nevsakdanjim okoliščinam profesionalno in brez kakršnih koli komentarjev izpeljal intervju do konca." Producenti so obenem sporočili, da jih je izjava, da epizoda ruši ugled Srbije, neprijetno presenetila: "Ideja in sam koncept oddaje ne temeljita na posmehovanju drugim, še manj pa na tem, da se ruši ugled države, kar se ni zgodilo niti v tem konkretnem primeru."

Branka Knežević, srbska Sharon Stone
In kdo je voditeljica, ki je pred premierjem in vključenimi kamerami razširila noge in pričarala prizor iz filma Prvinski nagon s Sharon Stone v glavni vlogi?

35-letna Branka Knežević je manekenka, fotomodel in igralka ter nekdanja Playboyjeva zajčica, ki se je kot prva Srbkinja pojavila na naslovnici hrvaške izdaje priljubljene revije za moške. "Vlogo voditeljice, ki bo gostila premierja, sem sprejela kot velik izziv. Sem velika profesionalka in na to sem gledala kot na nastop na kakšni modni reviji. Katera ženska ne bi bila ponosna na to, da pred njo sedi premier in da ta kaže naklonjenost do nje? Ponosna sem, da sem bila to prav jaz, še posebej zato, ker je bil pred mano močen, stabilen, fenomenalen človek, ki upravičeno vodi državo. Jaz ga imam rada in sem njegova velika oboževalka."

V intervjuju za srbske Večernje novosti je Kneževićeva na trditev, da je v določenem trenutku vseeno pokazala svoje golo in nedepilirano mednožje, odgovorila, da je to le eden v nizu poslov: "Številne igralke se slačijo, in to ni nič takšnega. Dejstvo je, da tudi številne pevke ne nosijo spodnjih hlačk, stojijo pa na dvo-, trimetrskem odru. Mislim, da je bilo vse dostojno, premier je videl, kar je moral videti. Bistvo je bilo v tem, da je moral Dačić biti popolnoma prepričan, da vidi to, kar vidi. Z depilacijo mednožja tega ne bi dosegli."

Premier jezen zaradi potegavščine