Rajoy je šalo na svoj račun dobro prenesel. Foto: Reuters
Rajoy je šalo na svoj račun dobro prenesel. Foto: Reuters

Še z enim dokazom, da so politiki lahko dosegljivi in da pravo ime odpre marsikatera vrata, je postregel španski radijski voditelj, ki je brez težav prišel do premierja Mariana Rajoya. Radijski šaljivec je poklical v palačo Moncloa v Madridu in se premierjevi tajnici predstavil kot uslužbenec Carlesa Puigdemonta, separatističnega politika, ki so ga ta mesec ob kritikah španske vlade izvolili za novega predsednika katalonske vlade.

Ko je na telefon dobil Rajoya, je slušalko predal imitatorju, ki je premierju predlagal srečanje. Rajoy je v srečanje privolil, a dodal, da bo datum odvisen od napredka pri oblikovanju nove španske vlade. Kmalu se je v pogovor vmešal radijski voditelj, ki je presenečenemu španskemu premirju razkril, da gre za potegavščino. "Nismo mislili, da nam bo uspelo in smo verjetno enako presenečeni kot vi," je povedal španskemu voditelju. Ta pa mu je odgovoril, da "to ni preveč resno".

Šala, ki je odmevala po vsej Španiji, je večinoma naletela na pozitiven odziv, jezni pa niso bili niti v vrstah Rajoyeve konservativne Ljudske stranke.