Trenutek, ob katerem je obnemela dvorana v Manausu. Foto: Twitter Univerciudad
Trenutek, ob katerem je obnemela dvorana v Manausu. Foto: Twitter Univerciudad
Novookronana mis Amazonije med dajanjem izjav. Foto: Facebook

Tekmovanje za najlepšo v tej brazilski zvezni deželi se je namreč sprevrglo v kaos, ko se besna 23-letna Sheislane Hayalla preprosto ni mogla zadovoljiti z naslovom prve spremljevalke in je iztrgala krono z glave zmagovalke, 20-letne Caroline Toledo, jo vrgla po tleh, nato pa oddivjala z odra.

Tekmovalke so obnemele na svojih položajih in vse skupaj spremljale z grozo, medtem ko so gledalci kričali in dogajanje - snemali, seveda. Ni trajalo dolgo, da je na oder skočil eden izmed organizatorjev, pobral odvrženo tiaro in jo vrnil zgroženi misici, sicer študentki prava.

"Denar poje"
Hayalla, študentka biologije, v prostem času pa manekenka, je pozneje povedala, da je njena tekmica zmago kupila, da "denar poje" in da si Toledova naslova ni zaslužila. Na svojem Facebooku pa še dodala: "Ne sprejemam krivic in ne bom nikdar dopustila, da stvari ostanejo nekaznovane, bom pa jasno izrazila svoje nestrinjanje z dogajanjem, ki smo mu bili priča v pripravah na mis Amazonije."

Ni jasno, ali bodo Hayalli naslov prve spremljevalke po dogodku odvzeli.

Toledova incidenta ni komentirala, ampak je zgolj na svojem Facebooku objavila fotografijo s svojo krono, v izjavi za javnost pa zapisala: "To je neverjeten občutek. Nimam besed, s katerimi bi lahko opisala, kako se počutim."

Zmagovalka bo zastopala Amazonijo na državnem tekmovanju za mis Brazilije.