Pennywise je kukal iz odtočnih kanalov in gorje tistemu otroku, ki ga je zvabil v svoje kremplje! Foto: Youtube
Pennywise je kukal iz odtočnih kanalov in gorje tistemu otroku, ki ga je zvabil v svoje kremplje! Foto: Youtube
Tim Curry
Tim Curry je v 90. letih v vlogi Pennywisa resnično blestel. Foto: EPA

Na začetku junija so namreč pri studiu Warner Bros. le potrdili, da režiser Cary Fukunaga še vedno pripravlja novo priredbo uspešnice Stephena Kinga, pri scenariju bo pomagal tudi Chase Palmer, film pa naj bi posneli v dveh delih. Novico o novi priredbi so javnosti namreč sporočili že leta 2009, nato pa je vse potihnilo.

Strašljivi roman je King napisal leta 1986, v 90. letih prejšnjega stoletja pa se je preselil tudi na televizijske zaslone in otrokom po vsem svetu vlil strah v kosti. Serijo so izbrali tudi za najgrozljivejšo serijo vseh časov, marsikateremu nadobudnežu pa je vcepila tudi strah pred pločniki in odtočnimi kanali - klovn Pennywise je namreč iz kanalizacije skozi odprtine otroke pogosto vabil z baloni in papirnatimi ladjicami, potem pa ...

Dva dela za dve starosti
Zgodba pripoveduje o skupini otrok, t. i. "Zgubaškem klubu", ki jih ogroža Tisto, stvor, ki pooseblja čisto zlo. Priplazi se iz kanalizacije in lahko spreminja svojo podobo, najbolj domače pa se počuti v vlogi grozljivega klovna Pennywisa. Beli obraz, rdeči lasje, rumeni zobje in zlovešč smeh otroke spravljajo ob pamet, a nazadnje jim ga le uspe premagati. Vsaj tako se zdi. Desetletja pozneje se stvor namreč vrne in zdaj se morajo z njim spopasti kot odrasli.

Nov film naj bi bil v dveh delih posnet prav zato, ker naj bi Pennywise v prvem delu glavne junake strašil v otroštvu, v drugem pa v odrasli dobi. Kdo bo tokrat stopil v velike Pennywisove čevlje in oblekel njegove široke rumene hlače - v 90. letih je strašljivega klovna vrhunsko upodobil igralec Tim Curry -, za zdaj še ni znano, tako kot ni niti datum predvidene premiere.

V priloženih videposnetkih si lahko ogledate nekaj odlomkov iz serije Tisto (It), ki vam bodo morda tudi po vseh teh letih spet pognali mravljince po vsem telesu!