Charlie Condell je ostal brez kolesa. Foto: Instagram
Charlie Condell je ostal brez kolesa. Foto: Instagram

potni list, opremo za kampiranje in kolesarsko opremo.

Condell se je v torek, 103. dan svojega kolesarjenja, zbudil v hostlu v kraju Townville na severu Avstralije, ko je ugotovil, da je ostal brez kolesa. Kot je dejal, se je po 11.000 kilometrih vožnje zelo navezal na svoje črno-zeleno kolo znamke Cervelo, ki ga je tudi poimenoval Colin.

Policija v Queenslandu je že javno pozvala nepridiprave, naj kolo vrnejo lastniku. "Nameravanega rekorda ne more doseči brez svojega kolesa," je še sporočila policija, ki tovrstne pozive izda zelo redko.

Condell je za avstralsko televizijo ABC povedal, da mu kolo veliko pomeni: "Vem, da gre zgolj za kolo in vedno lahko dobim drugo, a prav s tem kolesom sem veliko pretrpel in hkrati doživel tudi veliko čudovitih izkušenj. Dobil sem veliko sporočil, številni ljudje so mi ponudili pomoč, tudi nekaj ponudb za kolesa sem dobil."

Najmlajša oseba, ki je prekolesarila svet
18-letni Condell je doslej prekolesaril Evropo, Bližnji vzhod, Indijo, jugovzhodno Azijo; nameraval je prekolesariti vzhodno obalo Avstralije, nato pa bi kolesarjenje nadaljeval po Novi Zelandiji in ZDA – skupno je prekolesaril 20 držav in 11.000 kilometrov.

Condell se želi v zgodovino vpisati kot najmlajša oseba, ki je prekolesarila svet. Njegov cilj je, da kolesarjenje okrog sveta konča pred 20. marcem, ko bo slavil 19. rojstni dan, da bi tako premagal 19-letnega sonarodnjaka, ki je trenutno najmlajša oseba, ki je prekolesarila svet.

View this post on Instagram

Day 103. Today has been rather mixed. Started of in a rather sub-ideal manner with my realization that the bike had been stolen. Rather conflicted emotions throughout the day, as I've become more reminiscent of what we've been through! Getting it all sorted at the moment, and the people of Townsville have been awesome at getting involved! Radio interview today, and got a TV interview lined up for tomorrow! Very exciting. Decided to use this delay as a great excuse to visit Magnetic Island - amazing day seeing wild koalas and feeding the birds of paradise! I do love Australia, and one bastard isn't going to change that option! Have a great day with whatever you're doing, and don't stop - ever!

A post shared by Charlie Condell (@rtwcharlie) on Oct 16, 2018 at 2:18pm PDT