Plakat, ki zadnje dni kroži po spletu in oboževalcem Prijateljev daje novo upanje. Toda znameniti kavč bo ostal prazen. Foto: YouTube
Plakat, ki zadnje dni kroži po spletu in oboževalcem Prijateljev daje novo upanje. Toda znameniti kavč bo ostal prazen. Foto: YouTube

Ena izmed ustvarjalcev TV-serije, ki je gledalce zabavala kar 10 sezon, je namreč na tak način izvedela to, kar je zadnje dni spet zaokrožilo po svetovnem spletu. Že večkrat se je sicer namigovalo, da se bodo glavni junaki Ross, Rachel, Joey, Monica, Chandler in Phoebe zbrali za novo sezono ali pa - po vzoru Seksa v mestu - celo za film.

Toda tokrat se je na spletu pojavil tudi plakat s prepoznanim napisom Friends, z barvnimi pikami med črkami, nad znamenitim oranžnim kavčem, na katerem so posedali prijatelji. Zraven pa je bil še pripis The One With Reunion, Thanksgiving 2014, kar je oboževalce serije prepričalo, da se bodo njihovi junaki spet zbrali prihodnje leto ob zahvalnem dnevu.

Ne samo zdaj, nikoli več jih ne bo nazaj
"Naj takoj razčistimo - to se ne bo zgodilo," je po ujetem pogovoru v baru in odzive na družbenih omrežjih komentirala Kauffmanova. Nato pa je oboževalcem serije zasadila nož še globlje v srce, saj je dejala, da se pisana druščina najboljših prijateljev ne bo vrnila nikoli več. "Serija Prijatelji je pripovedovala o času, ko so tvoji prijatelji hkrati tudi tvoja družina. Ko pa nato enkrat imaš družino, te potrebe ni več," je pojasnila, zakaj je zgodba o priljubljeni šesterici dokončno izpeta in končana.

Glavni igralci Jennifer Aniston (Rachel), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey), David Schwimmer (Ross) in Matthew Perry (Chandler) so sicer že večkrat povedali, da jih vrnitev Prijateljev v obliki nove sezone ali filma ne zanima. Le Courtney Cox (Monica) pa je menila, da bi bil film dobra ideja.