Ikonični črno-rumeni kombinezon je Bruce Lee nosil v filmu Zmajeva igra smrti. Foto: EPA
Ikonični črno-rumeni kombinezon je Bruce Lee nosil v filmu Zmajeva igra smrti. Foto: EPA

Največje zanimanje je bilo za ikonični rumeni kombinezon, ki ga je hongkonško-ameriški filmski igralec nosil v filmu Zmajeva igra smrti (Game of Death), ki so ga na dražbi prodali za 100.000 ameriških dolarjev. Legendarni kos je kupil neznanec, ki je zmagovito ponudbo oddal po telefonu.

Rumeni kombinezon iz kungfujevskega filma Game of Death (1973), ki pa ni več čisto tak, kot ga je nosil Bruce. Po koncu snemanja so ga namreč oprali in pri tem se je nekoliko skrčil, prav tako ima pokvarjeno zadrgo.

Obleko je Lee oblikoval sam, želel pa je, da izraža prilagodljivo naravo borilne veščine jeet kune do, ki jo je prav tako ustvaril sam. Njemu v čast je podobno obleko nosila tudi Uma Thurman v filmu Quentina Tarantina Ubila bom Billa (Kill Bill).

Na dražbi, ki so jo organizirali ob 40. obletnici igralčeve smrti, so sicer ponudili 14 predmetov Brucea Leeja. Zanimanje za dražbo je bilo izjemno, so sporočili iz hiše Spink China, končni zaslužek za 14 predmetov pa je dosegel več kot 282.000 dolarjev.

Bruce Lee je umrl leta 1973, preden mu je uspelo dokončati Zmajevo igro smrti. Pozneje so film dokončali z njegovimi dvojniki.