Morda jih bo papež v Philadelphii tudi osebno pozdravil ... Foto: Reuters
Morda jih bo papež v Philadelphii tudi osebno pozdravil ... Foto: Reuters

Noël Zemborain in njen mož Alfredo Walker sta se odločila, da bosta svoje štiri otroke popeljala na pravo dogodivščino, katere cilj je svetovno srečanje družin, ki bo v ZDA potekalo od 22. do 27. septembra.

Šesterica - otroci so stari dvanajst, osem, pet in dve leti in pol - se je tako z obilico prtljage nedavno strpala v kombi in se odpravila na dolgo šestmesečno pot na drugo celino. Njihov prvi večdnevni postanek bo v Santiagu v Čilu, nato pa bodo ob tihomorski obali vozili do Peruja. Nato jih bo pot vodila čez Ekvador, Kolumbijo, Srednjo Ameriko in Mehiko, dokler ne bodo končno prispeli do ameriške meje.

Zadnja "etapa" njihovega skoraj 18.000 kilometrov dolgega potovanja bo še pot po ameriškem ozemlju do Philadelphie, sicer prestolnice zvezne države Pensilvanija. Udeležbo na srečanju je napovedal tudi papež Frančišek, ki prav tako kot omenjena družina prihaja iz Argentine.

Vmes si bo družina vzela tudi čas za običaje, ki veljajo za prave vernike. Šesterica se je na pot odpravila po maši v Buenos Airesu sedmega marca. "Nismo hipiji! Katoliško življenje je del nas. Uživali bomo v spoznavanju novih cerkva, ki jih bomo srečevali v mnogih krajih. Med vožnjo pa bomo tudi spoznavali drug drugega in preživljali kakovosten družinski čas. Družina nam pomeni vse."