"Pogovor" med letalsko družbo American Airlines in 14-letno Nizozemko je obšel svet. Foto: Twitter

"@AmericanAir živjo, moje ime je Ibrahim in prihajam iz Afganistana. Sem član Al Kajde in 1. junija bom storil nekaj res velikega. Adijo," je 14-letna Sarah ("skrivala" se je pod uporabniškim imenom @QueenDemetriax, ki je zdaj že izbrisan) zapisala na Twitterju in si prislužila več tisoč retvitov.

Na njeno nesrečo so zapis v nekaj minutah opazili tudi pri letalski družbi American Airlines in ji sporočili: "Sarah, takšne grožnje jemljemo zelo resno. Vaš IP-naslov in podrobnosti so bili že posredovani varnostni službi in FBI-ju." To je dekletce hitro zresnilo, saj so sledili štirje tviti opravičil in pojasnil, da se je le šalila.

A ne opravičila ne pojasnila, da je to v njenem imenu zapisala prijateljica ("vzemite njen IP, ne mojega") in da je v resnici z Nizozemske in ne iz Afganistana, niso pomagala. 14-letnico so v nekaj urah izsledili v Rotterdamu in jo pridržali.

Nizozemska televizijska postaja BNO News je ob tem poročala, da so jo pridržali tamkajšnji kriminalisti v povezavi s teroristično grožnjo, ob tem pa zatrdili, da so delovali sami in ne po navodilih ali na prošnjo ameriškega FBI-ja.