Tyrion Lannister, ki ga v seriji upodablja Peter Dinklage, je bil v četrti sezoni eden izmed osrednjih likov. Foto: Reuters
Tyrion Lannister, ki ga v seriji upodablja Peter Dinklage, je bil v četrti sezoni eden izmed osrednjih likov. Foto: Reuters
Igra prestolov
Serija je prejela kar nekaj nagrad za vizualne učinke. Foto: Reuters
Tobyja Sebastiana, novinca v seriji, so oboževalci že označili za novega ljubljenca. Foto: YouTube

Dve minuti trajajoč video je popestril druženje igralcev Igre prestolov na mednarodni stripovski konvenciji Comic-Con. Toda bolj kot ta je pozornost oboževalcev vzbudil seznam igralcev, ki se bodo pridružili preostalemu ansamblu priljubljene HBO-jeve televizijske serije v peti sezoni. Med njimi izstopa Toby Sebastian, ki se bo v naslednji sezoni prelevil v nečaka umorjenega lika Oberyna Martella. Oboževalci so ga že zdaj označili za novega ljubljenca serije, ki bi lahko po priljubljenosti nadomestil lik Roba Starka.

Poleg Sebastiana prihajata v serijo še Alexander Sidding (upodobil bo brata Oberyna Martella, Dorana) in Nell Tiger Free (v vlogi Myrcelle Baratheon, najstarejše hčerke iz krvoskrunskega razmerja Cersei in Jamieja Lannisterja).

Dogajanje pa se očitno seli na novo prizorišče, in sicer v Dorne, zaradi katerega se bodo ustvarjalcem serije pridružile še Keisha Castle - Hughes (kot bojevnica Obara Sand, nezakonska hčerka Oberyna), Rosabell Laurenti Sellers in Jessica Henwick (kot še dve izmed nezakonskih hčerk Oberyna - Tyene in Nym Sand).

Dve poti Igre prestolov
Ustvarjalci serije sicer molčijo o peti sezoni serije, ki jo bodo začeli snemati v teh dneh. Deset novih epizod bo snemalo pet režiserjev (vsak po dve). Producenti in avtor knjig, po katerih je snemana serija, George R. R. Martin so znova poudarili, da gredo serija in knjige, ki jih Martin še piše, vsak svojo pot. Zato se je tudi občinstvo razdelilo na ljubitelje knjig in ljubitelje serije.

"Serija je serija, knjige so knjige. Oboje ločujem," je poudaril človek, ki si je izmislil cel niz inovativnih imen v seriji, a hkrati dodal: "Počasi mi zmanjkuje idej za imena." Na Comic-Conu se poleg Martina te dni mudijo tudi igralci, katerih like so v seriji že ubili - med njimi Pedro Pascal (Oberyn), Rose Leslie (Ygritte) in Rory McCann (The Hound). Prav oni so priznali, da se tudi igralci težko poslovijo od umrlih likov.