Savdski princ je v samo dveh dneh v Splitu zapravil slabih 70.000 evrov. Foto: BoBo
Savdski princ je v samo dveh dneh v Splitu zapravil slabih 70.000 evrov. Foto: BoBo

Princ Abdul Aziz Favaz Al Saud, član kraljeve družine Savdske Arabije, je na začetku julija s spremstvom prispel v Split, kjer naj bi ostal sedem dni, a je mesto zapustil že po dveh dneh, ker mu v splitskem hotelu Radisson Blu Resort s štirimi zvezdnicami niso omogočili zasebne plaže, je danes poročala Slobodna Dalmacija.

Savdski princ, ki je že vstopil v šesto desetletje življenja, je želel zasebnost zase in za svoje spremstvo na elitni plaži na Trsteniku, a vodstvo hotela mu tega ni moglo omogočiti, saj je skupščina Splitsko-dalmatinske županije na začetku leta zavrnila možnost, da bi hotelu za del plaže podelili koncesijo, na podlagi katere bi nato lahko ta uredil plažo zaprtega tipa za petične goste.

Premožni Savdijec je zato zapustil Hrvaško in odšel v Pariz, v Splitu pa se tolčejo po glavi, saj so ostali brez ogromnega zaslužka - princ je namreč samo v dveh dneh zapravil kar 66.000 evrov!

Bide in oreščki
Slobodna Dalmacija še piše, da je princ prebival v predsedniškem apartmaju hotela, zase in za svoje spremstvo - pomočnika, strežaja in prijatelja poslovneža - pa je rezerviral polovico najvišjega nadstropja v hotelu. Zahteval naj bi tudi, da mu v kopalnico vgradijo tudi bide, kar so v hotelu tudi storili. Zaželel si je tudi veliko količino oreščkov, ogledal si je Dioklecijanovo palačo, po Splitu so ga vozili v mercedesu razreda S in posebej prirejenem mercedesu viano. Princ med svojim obiskom ni nosil tradicionalnih arabskih oblačil, pač pa kavbojke in polomajico.

Direktor prodaje in trženja v hotelu Radisson Blu Resort Split je dejal, da lahko potrdi samo to, da je član savdske kraljeve družine v hotelu prebival med 5. in 7. julijem, čeprav je bilo sprva predvideno enotedensko bivanje. Razloga za odhod pa ni želel razkriti, saj je dejal, da zaradi pravice gosta do zasebnosti zadeve ne more komentirati.