Svoj glas je posodila tudi Carly Simon, ki se jo ljubitelji glasbe lahko spomnejo po njeni uspešnici You're So Vain. Foto:
Svoj glas je posodila tudi Carly Simon, ki se jo ljubitelji glasbe lahko spomnejo po njeni uspešnici You're So Vain. Foto:

Skladbo bodo poklonili 50. obletnici boja organizacije Amnesty International za človekove pravice, poroča britanski Guardian. Pesem je nastajala v skednju sredi Woodstocka (zvezdni državi New York), ki ga je rocker in borec za človekove pravice Levon Helm predelal v studio.

Skladbo sta napisala Carl Carlton in Larry Campbell. Carltona se lahko spomnimo po njegovih uspešnicah iz 70. let prejšnjega stoletja (Everlasting Love, She's A Bad Mama Jama). Campbell pa je znan predvsem kot nekdanji član zasedbe Boba Dylana.

K sodelovanju so med drugim pristopili Carly Simon, Jane Birkin, Marianne Faithfull, Kris Kristofferson in številne druge glasbene legende. A ne le glasbeniki, svoj glas so posodili tudi igralci, kot je Ewan McGregor.

Izkupiček iz prodaje skladbe bo šel v dobrodelne namene. Hkrati pa bo to pečat dolgoletnemu sodelovanju organizacije Amnesty International in britanskega časopisa The Observer. Spomnimo: leta 1961 je The Observer objavil prispevek o dveh portugalskih študentih, ki sta bila aretirana zaradi nazdravljanja na svobodo. Po objavi prispevka pa je britanski odvetnik Peter Benenson ustanovil to organizacijo.