Jasna Kuljaj in Boštjan Romih vas bosta popeljala v novo leto na prvem programu TV SLO. Foto: MMC RTV SLO/Oddaja Na zdravje!
Jasna Kuljaj in Boštjan Romih vas bosta popeljala v novo leto na prvem programu TV SLO. Foto: MMC RTV SLO/Oddaja Na zdravje!
Misija Evrovizija
Misija Evrovizija bo praznično obarvana. Foto: Žiga Culiberg
Nuša Derenda
Za evrovizijski pridih bo poskrbela tudi Nuša Derenda. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Silvestrovo
Nazdravite z nami! Foto: EPA
V Sobotnem popoldnevu bodo pripravili praznično pojedino. Foto: Rok Malek

Pripravili smo namreč podroben seznam oddaj in filmov, ki vas bodo zabavali na prehodu iz leta 2011 v leto 2012 - kot lahko vidite, jih ni prav malo - dodali pa smo tudi opis vseh vsebin, ki bodo na sporedu.

Prvi program Televizije Slovenija se bo silvestrsko obarval že pred večerom z oddajo Sobotno popoldne, ko vam bo kuharski mojster predstavil ideje za okusno praznično večerjo. Ob 20.00 vas bo pozdravila praznično obarvana priljubljena oddaja Misija Evrovizija, zadnje sekunde starega leta pa boste lahko odštevali skupaj z Boštjanom Romihom in Jasno Kuljaj. Potem ko boste novemu letu rekli Na zdravje!, pa vas bo v njegove prve ure popeljal evrovizijsko obarvan koncert Nuše Derenda.

Na drugem programu Televizije Slovenija pa na silvestrovo ne bo prostora za oddaje, saj je ves prostor namenjen filmom - in to kar šestim! Ob 20.00 se boste najprej lahko nasmejali zelo nenavadni večerji, nato pa vas bo pred male zaslone prikoval filmski maraton, ki bo postregel s številnimi uspešnicami.

Spodaj si lahko preberete podrobnejši seznam silvestrskih vsebin, TV SLO 1 in 2 pa vas na starega leta dan prisrčno vabita v svojo družbo!


Silvestrski program na TV SLO 1

17.15 Sobotno popoldne
V silvestrski oddaji bodo nastopili Novi Fosili, njihova pevka Sanja Doležal pa bo ena izmed osrednjih gostov. Gledalce bo med drugim zabaval eden najboljših stand-up komikov pri nas Tin Vodopivec, barman bo s svojimi triki poskrbel za prave atrakcije, njegove koktajle pa bomo seveda poskusili tudi v studiu – ne le ustvarjalci oddaje, tudi občinstvo, ki bo z nami odštevalo zadnje ure do novega leta. Manjkala ne bo niti prava silvestrska pojedina.

20.00 Novoletna Misija 2012
V silvestrski oddaji Misija 2012 bo nastopilo osem finalistov oddaje Misija Evrovizija: Gašper Rifelj, Nadja Irgolič, Brina Vidic, Eva Boto, Nika Zorjan, Flora Ema Lotrič, dvojčici Nika in Eva Prusnik ter Manuela Brečko. Peli bodo slovenske in tuje evrovizijske uspešnice, kot so Take me to your heaven, Samo ljubezen, Hajde da ludujemo, Zaigraj muzikant, Marija Magdalena, Satellite, Lep poletni dan in Naj bogovi slišijo. Na odru se jim bodo pridružili Nina Pušlar, Alya, Neisha, posebno plesno točko bodo pripravili svetovni prvaki v hip hop formacijah s tekmovanja v Gradcu Maestro, z albuma Indigo bo pesem predstavila Maja Keuc, Raay bo zapel s skupino Tangels, Jonas pa se bo izkazal v svojih igralskih spretnostih. Skozi večer bo na svoj poseben način krmaril Klemen Slakonja, ki bo znova presenetil v več različnih vlogah. Sodniki Raay, Darja Švajger, Tina Marinšek in Jonas pa bodo tokrat novoletno prijazni. Morda pa tudi ne?!

22.15 Na zdravje! Silvestrski poljub
Letošnja osrednja silvestrska oddaja bo zopet v znamenju veselja, slovenskih pesmi najrazličnejših zvrsti, predvsem pa »poljuba«. In to ne katerega koli, ampak posebno slavnostnega - Silvestrskega poljuba. Strašna Jožeta bosta po mestih in vaseh spremljala to nepretrgano kolono silvestrskega poljuba, pazila, da kresnička »miru in dobre volje« ne ugasne, ter poskušala čim več silvestrskih želja bolj in manj znanih Slovencev dobiti pred mikrofon. Ves ta čas, ko se bo neprekinjena kolona vila po Sloveniji, pa bodo na osrednjem odru novoletne oddaje Na zdravje prepevali in igrali imenitni glasbeniki v še bolj imenitnih kombinacijah ter si prav tako s poljubi izmenjavali oder. Uživali boste v kombinacijah glasbenikov, ki vas bodo zagotovo navdušili: Tomaž Domicelj in Maša Medik, ansambel Saša Avsenika in Slovenski oktet, Andrej Šifrer in Jan Plestenjak, Rebeka Dremelj in Fešta band, Domen Kumer in Werner, Kingstoni in Alya, Špela Grošelj in Špela Kleinlercher, Adi Smolar in Tanja Žagar, ansambel Modrijani z gostujočimi pevkami. S kom bodo prepevali Helena Blagne, Miran Rudan, Pero Lovšin, Natalija Verboten in še številni drugi, pa naj ostane še skrivnost. Seveda pa se bomo s pesmimi v tej posebni oddaji vsi skupaj znova spomnili letos žal umrlih treh velikih slovenskih glasbenikov Henčka Burkata, Branka Jovanoviča - Brendija in Lojzeta Slaka.

0.30 Neustavljiva energija - koncert Nuša Derenda
Ob 10-letnici nastopa na Evroviziji s skladbo Energy je Nuša Derenda skupaj z gosti in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pripravila večer evrovizijske nostalgije, na katerem so poslušalci lahko prisluhnili številnim največjim uspešnicam tega največjega glasbenega festivala na svetu.


Silvestrski program na TV SLO2

20.00 Večerja za enega
Lahko se boste nasmejali ob legendarni in najbolj nenavadni večerji, kar ste jo kdaj videli.

20.10 Camille
Romantična komedija o najprikupnejšem dekletu v vsem Kentuckyju, ki se poroči z edinim moškim, ki ga je kdaj koli ljubila, Silasom, pobalinskim fantom z nečedno preteklostjo.

21.40 Ubij me strastno
Alice se zagleda v skrivnostnega neznanca Adama in kmalu jo vase posrka vrtinec močnega erotičnega poželenja in pustolovščine. Pripravljena je tvegati prav vse, samo da bi bila z njim. Toda ko začnejo na dan prihajati Adamove skrivnosti iz preteklosti, se Alice znajde v nenavadnem položaju, iz katerega ni izhoda.

23.15 Ponovno srečanje
Zlati dečko Mike je bil nekoč zvezda ameriškega nogometa v majhnem mestu bogu za hrbtom. Potem je dobil štipendijo za prestižno univerzo in odšel. Po prvem semestru se vrača domov z željo, da predstavi svojo novo dekle, bogato Elisabeth.

0.50 Jezdeci apokalipse
Prekaljenemu policijskemu detektivu Aidanu Breslinu je pred kratkim umrla žena. Njeno izgubo poskuša nadomestiti s fanatičnim delom, ki ga čustveno precej izčrpava, poleg tega pa se vedno bolj oddaljuje od svojih dveh mladoletnih sinov Alexa in Seana.

2.15 Nevarni posnetki
Znani po tem, da svojim strankam vedno ugodijo z izdelki, ki bodo prinesli največ dobička, pa naj bodo še tako težko izvedljivi, se producent oglasov Jeffrey, režiser Ian in kamerman Will odločijo, da bodo posneli na prvi pogled nemogoči oglas za novo digitalno videokamero.

3.45 Zaplet
Patric in Sammy sta velika prijatelja; Sammy je, poleg tega da je nesmrtno zaljubljen v prijateljevo dekle, še velik hipohonder, ki je prepričan, da bo že jutri umrl. Njegova panika in strah pred smrtjo sta tako velika, da mu za življenje ne preostane veliko časa. In ko na enem izmed premnogih obiskov pri zdravniku prisluškuje njegovemu pogovoru in ujame nekaj besed o neozdravljivosti, je prepričan, da zdravnik govori o njegovi neozdravljivi bolezni. Kot mogoča rešitev je obisk Indije in znanih zdravlicev. Na pot seveda ne more sam in zato prosi Patrica, da ga na poti spremlja. Patric izpolni prijateljevo željo in tako skupaj odpotujeta v Indijo k zdravilcem, ki naj bi Sammyja ozdravili – hipohondrije.